|

Kamuda 'adaylık' için son gün istifaları

24 Haziran'daki seçimler öncesinde bugün istifalarda son gün olmasının ardından bürokratların istifaları art arda geldi. Saat 17 itibarıyla tamamlanan süreçte, aralarında Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok ve BİK Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey dahil olmak üzere çok sayıda kamu görevlisi görevinden milletvekili aday adaylığı için istifa etti. İşte istifa eden tüm isimler...

Yeni Şafak
17:31 - 26/04/2018 Perşembe
Güncelleme: 17:53 - 26/04/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Türkiye, 24 Haziran'da sandık başına gidecek.
Türkiye, 24 Haziran'da sandık başına gidecek.

24 Haziran seçimlerinde milletvekili aday adayı olmak isteyen kamu görevlilerinin başvuru yapması için süre bugün doldu.

Sabah saatlerinde Burdur Valisi Şerif Yılmaz ile Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın istifalarının ardından, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da milletvekili aday adaylığı için belediye başkanlığından istifa ettiklerini açıkladı.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de, öğlen saatlerinde istifa etti ve milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulunma karar aldı.

Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, DİSK Başkanı Kani Beko, SGK Başkanı Mehmet Selim Bağlı, Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey de istifasını açıkladı.

Süreç nasıl işleyecek?

İstifa edenler, görevlerinden ayrı kaldıkları sürece memuriyete ilişkin özlük haklarından yararlanamayacak. Bu süreler emeklilik bakımından değerlendirilmeyecek.

Aday olamayıp döndüklerinde, bu süreyle ilgili hiçbir ödeme yapılmayacak. Aday olamayanlar veya seçilemeyenler, YSK kesin sonuçları açıklamadan, listeler kesinleşir kesinleşmez kurumlarına müracaat ederek atanmalarını isteyebilecek.

Onlar dönemeyecek

İstifa eden yüksek mahkeme üyeleri, hakimler ve savcılar, subay ve astsubayların görevlerine geri dönüş hakkı bulunmuyor.

7 Haziran'da 500’den fazla istifa olmuştu

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre; 7 Haziran seçimlerinde AK Parti’den milletvekili olmak isteyenlerin sayısı 6 bin 223 kişi olurken bunların 500’ten fazlasını bürokratlar oluşturmuştu.

AK Parti’den 3 bin 656 aday adayının olduğu 1 Kasım seçimlerinde ise hem sıkışık takvim, hem de partilerin 7 hazirandaki aday listeleri üzerinde yoğun değişiklik yapmayacağı beklentisiyle bürokratlar sandık yarışına mesafeli durmuştu.

Bu seçimde de bürokratların en çok AK Parti’ye teveccüh göstermesi bekleniyor.

#Seçim 2018
#Konya
#Burdur
6 yıl önce