|

Mason localarından CHP’ye aday baskısı

Ankara kulislerinde CHP’nin başkan adaylığı için bakanlık yapmış, muhafazakar bilinen, Bilderberg toplantılarına davet edilen, Mason kulüplerine üye eski bir bakanın adı geçiyor. Mason teşkilatlarının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bu yönde baskı yaptıkları, eğer onu başkan adayı göstermezse genel başkanlığının tehlikeye gireceği yönünde uyardıkları belirtiliyor.

Yeni Şafak
19:34 - 1/05/2018 Salı
Güncelleme: 19:51 - 1/05/2018 Salı
Yeni Şafak
CHP'nin cumhurbaşkanı adayının kim olacağını parti kurmaylarından bile gizli tutuluyor..
CHP'nin cumhurbaşkanı adayının kim olacağını parti kurmaylarından bile gizli tutuluyor..

CHP'nin cumhurbaşkanı adayının kim olacağını parti kurmaylarından bile gizli tutan Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklayacağı adaya ilişkin Ankara kulislerinde ilginç iddialar ortaya atıldı.

Talimat Tayyibe Gülek'ten

Geçtiğimiz Cumartesi günü İstanbul’da Meral Akşener ile bir araya gelmesinin ardından ertesi günü CHP’den 15 milletvekilini ödünç olarak İyi Parti’ye göndererek tarihi bir skandala imza atan Kılıçdaroğlu’na bu talimatın CHP eski Genel Sekreteri ve Mason localarının önemli ismi Kasım Gülek’in kızı Tayyibe Gülek tarafından iletildiği ve Kılıçdaroğlu ile Akşener’in Gülek’in evinde bir araya geldikleri ortaya çıkmıştı.

2014 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ABD’den gelen Neoconlara yakın işadamı Ali Rıza Bozkurt ile yediği yemeğin ardından adayını açıklayan Kılıçdaroğlu, 24 Haziran öncesinde aday ismini açıklamak için adeta kuryesini beklemeye başlamıştı. FETÖ’ye ait el konulan Fatih Üniversitesi’nin Beylikdüzü’ndeki 70 dönümlük arazisini bağışlayan Kasım Gülek’in kızı Tayyibe Gülek’in Kılıçdaroğlu’na FETÖ elebaşı Gülen’in talimatlarını ilettiği kaydedilmişti.

Devreye Mason teşkilatları girdi

Kılıçdaroğlu’na verdiği 15 vekil talimatıyla İyi Parti’nin seçime girmesini garanti altına almak isteyen FETÖ lobisi, Abdullah Gül’ü Erdoğan’ın karşısına çıkmaya ikna edemeyince bu kez sahneye FETÖ’yü kukla olarak oynatan Mason teşkilatları girdi. Kulislerdeki iddialara göre Kılıçdaroğlu’na CHP’nin başkan adayı olarak daha önce bakanlık yapmış, muhafazakar kimliğiyle bilinen, Bilderberg toplantılarına davet edilen, Mason kulüplerine üye eski bir bakanın ismi bildirildi. CHP içindeki klikleri ikna etmeye çalışan Kılıçdaroğlu’na söz konusu bakanı açıklaması için baskı yapan Mason teşkilatlarının eğer istedikleri kişiyi başkan adayı göstermezse genel başkanlığının tehlikeye gireceği yönünde uyardıkları belirtiliyor.
#Cumhurbaşkanı
#CHP
#Mason
#Kemal Kılıçdaroğlu
6 yıl önce