|

MHP'de ortalık fena karıştı

MHP'de Engin Alan ve Sinan Oğan'ın 7 Haziran'daki genel seçimde yeniden aday olmaması üzerine Yusuf Halaçoğlu'nun sosyal medyada yaptığı açıklama ortalığı karıştırdı. Halaçoğlu'nun açıklamalarına Oğan ve Engin Alan'ın kızı Tülin Alan Pekkoç'tan yanıt geldi.

Yeni Şafak
11:52 - 19/03/2015 Perşembe
Güncelleme: 12:32 - 3/04/2015 Cuma
Diğer

MHP'de Engin Alan ve Sinan Oğan'ın 7 Haziran'daki genel seçimde yeniden aday olmaması üzerine Yusuf Halaçoğlu'nun sosyal medyada yaptığı açıklama ortalığı karıştırdı. MHP Grup Başkanvekili Halaçoğlu Twitter'dan yaptığı açıklamada Engin Alan'ın sabıka kaydı engeline takıldığı için aday olmadığını Oğan'ın ise kendi arzusuyla başkanı olduğu kurum için başvurmadı iddia etti.



Halaçoğlu bir takipçisinin "Sayın Sinan Oğan ve Engin Alan yoksa ülkücüler seçimde biraz düşünecektir." şeklindeki mesajına "Sayın Alan maalesef sabıka kaydı engeline takıldı. Sinan bey ise kendi arzusuyla başkanı olduğu kurum için başvurmadı" yanıtını verdi.



Sinan Oğan'dan yalanlama


Halaçoğlu'nun bu mesajı üzerine sosyal medyadan açıklama yapan Sinan Oğan, "Yusuf beyin şahsımla ilgili yaptığı bu açıklama gerçeği yansıtmamaktadır." diye yazdı. Oğan, "Dostlarım, neden başvurmadığımı mutlaka açıklayacağım. Lütfen partimize zarar verecek yorumlar yazmayalım. Aslolan partimiz ve davamızdır..." ifadelerini kullandı.



Engin Alan'ın kızından sabıka kaydı açıklaması


Halaçoğlu'nun "sabıka kaydı" iddiasına Engin Alan'ın kızı Tülin Alan Pekkoç aynı davadan yargılanan Albay Hanefi Yıldım'ın mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı alıp aday adayı olabildiğini yazdı. Halaçoğlu'nun "Bildiğim kadarıyla Engin Alan da idare mahkemesine başvurdu." demesi üzerine Pekkoç, "Doğrudur, ben de bunu yazdım, yani aday adayı olmama sebebi bu değildir sonucu çıkıyor" yanıtını verdi.





#MHP
#Engin Alan
#Sinan Oğan
#7 Haziran'daki genel seçim
#Yusuf Halaçoğlu
#aday adaylık krizi
#2015 genel seçimleri
#seçim 2015
9 yıl önce