|

MHP’nin seçim vaadi af

Aday listelerini YSK’ya ilk önce veren MHP, bugün seçim beyannamesini kamuoyuyla paylaşıyor. Çatısını Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin oluşturduğu beyannamede, kader mahkumlarına dönük af vaadi de bulunacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/05/2018 Cumartesi
Güncelleme: 02:37 - 26/05/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
MHP lideri Devlet Bahçeli
MHP lideri Devlet Bahçeli

AK Parti’nin ardından Cumhur İttifakı’nı oluşturan diğer parti MHP de seçim beyannamesini bugün kamuoyu ile paylaşacak. Beyannamenin çatısını Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi oluşturacak.

ÇIKIŞ YOLU YENİ SİSTEM

MHP lideri Devlet Bahçeli Ankara Spor Salonu'nda aday tanıtım toplantısı yapacak. Toplantıda, MHP'nin seçim beyannamesi de açıklanacak. Zamanın kısıtlı olmasından dolayı dar kapsamlı bir beyanname hazırlayan MHP'de beyannamenin ana omurgasını Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi oluşturacak.

Beyannamede, yeni sistemin Türkiye'nin bekası için çıkış yolu olduğu vurgusu yapılacak. 24 Haziran'dan sonra bambaşka bir Türkiye olacağı anlatılacak. "Çocuk istismarcıları, tecavüzcüler, kadın katilleri, PKK’lılar, FETÖ’cüler hariç olmak üzere, demir parmaklıkların gerisinde özgürlük düşü kuran, zindanda gün sayan, dama düşüp sevdiklerinin ve sevenlerinin hasretini çeken kader kurbanlarını afla taltif etmek niye akıllara gelmez" diye sorarak af çıkışı yapan Bahçeli, affı beyannamesine taşıyarak bunu vaade dönüştürecek. MHP'nin iktidar olması halinde, 5 suç grubu haricinde, kader mahkumlarına af çıkarılacağı belirtilecek.

EKONOMİYE GENİŞ YER

Beyannamede, partinin temel görüşleri ve politikaları da yer alacak. Kadın, sosyal alan, eğitim ve sağlık başlıklarında vaatlerinin de sıralanacağı beyannamede, ekonomi alanına da geniş yer verilecek. Esnafın ve çiftçinin prim vergisinin kaldırılması da beyannamede yer alacak. FETÖ, PKK ve diğer terör örgütler ile etkin mücadele beyannamenin ana unsurlarından biri olacak.

#MHP
#Devlet Bahçeli
6 yıl önce