|

Milli şuurla buradayım

Büyük İstanbul Mitingi’ne katılan eski Başbakan Tansu Çiller, “Milli şuurla buradayım. Herkes bir söz söyler ama son sözü millet söyleyecektir” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/06/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:51 - 18/06/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Eski Başbakan Tansu Çiller, miting alanında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’la sohbet etti.
Eski Başbakan Tansu Çiller, miting alanında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’la sohbet etti.

Büyük İstanbul Mitingi’ne eski Başbakan Tansu Çiller de katıldı. Alana geldiği sırada gazetecilere konuşan Çiller, “Bugün milli bir şuurla buradayım. Bu son dönemde terörle mücadelede ciddi başarıları Mehmetçiğimiz yakalamakta, destan yazmaktalar. Bu destan bütün dünyada şaşkınlık yaratmıştır” dedi.

İşte Çiller’in mesajlarından satır başları: “Bu terör ya bitecek ya bitecek diyen bir başbakan olarak söylemek mecburiyetindeyim ki, terör mücadelesi sadece bir askeri müdahale değildir. Çok önemli bir unsuru dış politikadır. Dış politikada dar bir alanda sürekli değişen müttefikler, ciddi bir kararlılık ve süratle geliştirilen çözümler gerektirir. Güvenlik olmadan özgürlüklerin olması mümkün değildir. Güvenlik ortamıyla özgürlükleri yaşamaya başlayan vatandaşlar bunu sağlayan siyasileri kucaklarlar. Karşımızda ittifakları görüyoruz. Bir bölümünün çok parçalı olduğunu görüyorum. Bunlar saygın partiler, saygın liderler de olabilir. Eşyanın tabiatında uyum sağlama zorluğu var. Çok acil çözüm bekleyen terör, ekonomi, dış politika olsun konular var. Ama bunu çok zor görüyorum. Koalisyonlarla çözüm üretmek çok zordur. Bugün bir milli şuurla buradayım. Herkes bir söz söyler ama son sözü millet söyleyecektir. Bu açıklamayı milletime yapmayı da bir borç bildim.”

#Tansu Çiller
#Emine Erdoğan
#Yenikapı
#İstanbul
6 yıl önce