|

O günlere dönmeyeceğiz

Yeni Şafak ve tvnet ekipleri Antalya’da Balakan Ailesi’nin iftar sofrasına konuk oldu. Doğan Balakan, “16 yıl öncesine dönmemek için biz Recep Tayyip Erdoğan ile ‘yola devam’ kararı aldık” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/05/2018 Cuma
Güncelleme: 01:02 - 18/05/2018 Cuma
Yeni Şafak
 Ekiplerimiz, Ramazan ayının ilk iftarını açmak için Muratpaşa ilçesine bağlı Doğuyaka Mahallesi’nde yaşayan Balakan ailesine konuk oldu.
Ekiplerimiz, Ramazan ayının ilk iftarını açmak için Muratpaşa ilçesine bağlı Doğuyaka Mahallesi’nde yaşayan Balakan ailesine konuk oldu.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine sayılı günler kala Yeni Şafak ve tvnet ekipleri Akdeniz’in incisi Antalya’ya ulaştı. Ekiplerimiz, Ramazan ayının ilk iftarını açmak için Muratpaşa ilçesine bağlı Doğuyaka Mahallesi’nde yaşayan Balakan ailesine konuk oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın arkasında birleşilmesi gerektiğini söyleyen 46 yaşındaki Doğan Balakan, neden Erdoğan dediklerinin anlaşılabilmesi için 16 yıl öncesine gitmek gerektiğini anlattı. O dönem insanların Başbakanlık önlerinde yazarkasa attığını anlatan Balakan, şunları söyledi:

“Büyük bir ekonomik buhran vardı. Devlet insanların maaşlarını dahi ödemeyemez hale gelmişti. Mini bir ülke diyebileceğimiz İstanbul’u yöneten Erdoğan, AK Parti’yi kurdu. O yıllarda gazete manşetlerini hatırlarsanız, kendisine muhtar bile olamaz deniliyordu. Ancak tüm dünya gördü ki muhtar dahi olamayan bir insan önce başbakan sonra cumhurbaşkanı oldu. Yeni bir süreç var önümüzde şimdi de başkan olacak. Sonuna kadar destekliyoruz, arkasındayız” diye konuştu. Balakan, “İlk defa oy kullanacak seçmenler, yaşları daha küçük olanlar o yılları çok net bilmezler ama biz herşeyin farkındayız. Dolayısıyla 16 yıl öncesine dönmemek için biz Recep Tayyip Erdoğan ile ‘yola devam’ kararı aldık.” Balakan, muhalefetin birlikteliğinin ise menfaat birlikteliği olduğunu söyledi.

TÜRKİYE DİK DURUYOR

Önce hemşire daha sonra ise hukuk okuyarak avukat olan Hatice Can Balakan ise iftar yemeği hazırlarken ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerini paylaştı. Hayal ettiği cumhurbaşkanının ülkenin başında olduğunu söyleyen Balakan, “Ülkemizde dış devletlere karşı dik bir duruş var. Bütün bunlar cumhurbaşkanımızın sayesinde oldu. 2002’de Antalya’ya geldiğimde berbat bir hastanesi vardı. Şimdi ise Antalya’ya yakışan bir hastanemiz var” diye konuştu.


Yıkacağım demiyor

Bu seçimlerde ilk kez oy kullanacağını söyleyen 18 yaşındaki Davutalp Gören, “Ülkemde istikrar istiyorum. Ayrıca ülkemizi muasır medeniyetlerin seviyesine çıkaracak bir lider istiyorum. Bu yüzden benim seçimim Recep Tayyip Erdoğan. Erdoğan hiçbir zaman yıkacağım demiyor, hep yapacaklarından bahsediyor. Söylediği gibi her şeyi yapması, istikrarlı olması benim için önemli” dedi. 1983 doğumlu Hasan Karakurt da cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oyunu Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yana kullanacağını açıkladı. Geçimini şoförlük yaparak kazanan Karakurt, “Ülkeye faydalı olacak kişi Recep Tayyip Erdoğan” diyor. Eskiden MHP’ye oy verdiğini anlatan Karakurt, “Ben MHP’liyim hala da görüşüm milliyetçilikten yana ama ülkenin durumuna bakarak AK Parti diyorum” diye konuştu.

#Antalya
#Seçim
#Yeni Şafak
#tvnet
6 yıl önce