|

Saadet'in HDP kontenjanından aday gösterdiği isme terör gözaltısı

Kocaeli'de, terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptıkları iddiasıyla, aralarında Dilovası'nda Saadet Partisi'nin (SP) Halkların Demokratik Partisi (HDP) kontenjanından belediye meclis üyesi adayı olan Turan Tekgül'ün de bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı.

Yeni Şafak
11:58 - 18/03/2019 Pazartesi
Güncelleme: 15:07 - 18/03/2019 Pazartesi
AA
HDP ve Saadet Partisi, 31 Mart'ta Türkiye'nin farklı bölgelerinde ittifak yapıyor.
HDP ve Saadet Partisi, 31 Mart'ta Türkiye'nin farklı bölgelerinde ittifak yapıyor.

Kocaeli'de, terör örgütü PKK propagandası yaptıkları iddia edilen, aralarında HDP'li yöneticilerin de bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince kentte terör örgütü PKK propagandası yapıldığı iddiasıyla belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda HDP Derince İlçe Başkanı Çetin M, HDP Dilovası Belediye Meclis Üyesi adayı Turan T, HDP Kocaeli İl Yönetim Kurulu Üyesi Turan Y, eski HDP yöneticileri Ahmet A. ve Mehmet Sait D. ile Seher B, Salih N, Burhan Y. ve Fevzi T. gözaltına alındı.

Öte yandan, Körfez İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Hereke'de gerçekleştirilen operasyonda da F.R.E, G.Y. ve S.Ç. terör propagandası yaptıkları gerekçesiyle yakalandı.

Şüphelilerin emniyet ve jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

#Kocaeli
#Saadet Partisi
#HDP
5 yıl önce