|

Sandığa gitmeyene yakın markaj

Türkiye seçim haftasına girerken AK Parti de her hangi bir sebepten dolayı sandığa gitmeyen seçmene yoğunlaştı.

Fazlı Şahan
09:16 - 1/04/2019 Pazartesi
Güncelleme: 02:45 - 23/03/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın miting meydanlarında seçmenlere sandığa gitmeleri konusunda çağrıda bulunarak, “Sandığa gitmemek diye bir şey yok. Hepimiz sandığa gideceğiz. Gitmeyen dostları akrabaları da götüreceğiz. Bu bir beka meselesidir” mesajı veriyor.

İKNA ÇABALARI SÜRECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması sonrasında AK Parti teşkilatları da sandığa gitmeyecek seçmenler için harekete geçti. Teşkilatlar yürüttükleri seçim çalışmalarında, sandığa gitmeyeceğini ya da kararsız olduğunu söyleyen seçmenleri ikna etmek için özel söylem ve çalışmalarda bulunacak. Teşkilat üyeleri bu tür seçmenlere kararlarını şekillendiren nedenleri soracak. Yerel yönetimler ile bir sorun yaşamış ise bu sorunun çözümü konusunda yapılabilecekler değerlendirilecek.

SEÇİMLERİN ÖNEMİNE VURGU

Aynı zamanda bu seçimlerin sıradan bir seçim olmadığı Türkiye’nin bekası açısından taşıdığı anlam ifade edilecek. Bu seçimlerin sonuçlarını Türkiye karşıtlarının yakından takip ettiği hatırlatılacak. Seçim gününde tüm seçmenlerin sandığa gitmesi için de teşkilatlar seferber edilecek. Yapılacak çalışma kapsamında “sandığa gitmeyeceğini” söyleyen yakınlarını, kendileri ile birlikte sandığa gitmeleri için ikna edilecek.

#31 Mart
#AK Parti
#Seçmen
5 yıl önce