|

Bülent Turan kürsüden CHP'lilere sayfa sayfa anlattı

TBMM Başkanı İsmail Kahraman idaresinde açılan TBMM Genel Kurulunda milletvekili genel seçiminin yenilenmesi ve seçimin 24 Haziran 2018 tarihinde yapılması hakkında önergenin görüşmelerine başlandı. Teklif üzerine AK Parti adında Grup Başkanvekili Bülent Turan konuştu. Turan, CHP'nin eleştirilerine belgelerle kürsüden cevap verdi.

Yeni Şafak
14:40 - 20/04/2018 vendredi
Güncelleme: 16:11 - 20/04/2018 vendredi
Yeni Şafak
Bülent Turan
Bülent Turan

TBMM Başkanı İsmail Kahraman idaresinde açılan TBMM Genel Kurulunda milletvekili genel seçiminin yenilenmesi ve seçimin 24 Haziran 2018 tarihinde yapılması hakkında önergenin görüşmelerine başlandı.

AK Parti ve MHP'nin, seçimin 24 Haziran 2018'de yapılmasına ilişkin ortak önergesi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildikten sonra, cumhurbaşkanının onayına sunulmaksızın Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek.

Ardından da Yüksek Seçim Kurulu seçim takvimini açıklayacak. Bu seçimde ilkler de yaşanacak. Seçmen aynı anda hem parti hem de cumhurbaşkanı adayı için oy verecek. Partiler ittifak yaparak seçime girebilecekler.

Sayfa sayfa anlattı

Teklif üzerine AK Parti adında Grup Başkanvekili Bülent Turan konuştu. Erken seçim kararını eleştiren CHP’nin 1995’de CHP Grup Başkanvekili Fuat Çay’ın verdiği önerge ile 58 gün sonra seçim yapılması kararı alındığını hatırlatan Turan, Anayasa Komisyonu’nda 48’i saati kısaltmak için verilen önergeye eleştiriye de yanıt verdi. Turan, CHP’nin verdiği aynı nitelikteki önergeyi hatırlatarak çifte standart anlayışına değindi. Turan, erken seçimlere atıf yaparak demokrasi vurgusu yaptı.

#seçim 2018
il y a 6 ans