|

Seçimin galibi yenisafak.com

Yeni Şafak gazetesinin internet adresi yenisafak.com’un 1 Kasım seçim sonuçlarını yayınladığı özel sayfa iki günde 5.5 milyon kişi tarafından ziyaret edildi. Sonuç sayfasındaki linkler sosyal medyada 1 milyondan fazla paylaşıldı.

Yeni Şafak
04:00 - 4/11/2015 Çarşamba
Güncelleme: 01:13 - 4/11/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Tüm Türkiye'nin ve İslam dünyasının yakından takip ettiği 1 Kasım Genel Seçimlerinin sonuçları, Yeni Şafak'ın Türkçe, Arapça ve İngilizce olarak hazırladığı özel sayfadan bütün ayrıntılarıyla anlık olarak duyuruldu. Pratik kullanımı ve çok yönlü haberleriyle en çok ziyaret edilen haber siteleri arasında yer alan yenisafak.com, seçim sayfası ile büyük beğeni aldı. Sonuçları en hızlı vererek televizyonların da önüne geçen yenisafak.com, saatler 18.30'u gösterdiğinde mobil ve masa üstü bilgisayarlardan aynı anda 100 bin kişi tarafından takip edildi. Türkçe'nin yanı sıra Arapça ve İngilizce dillerinde de yayın yapan sayfa 1 ve 2 Kasım günlerinde 5.5 milyon kişi tarafından ziyaret edildi.



REFERANS GÖSTERİLDİ


Grafikleri ve sandalye dağılım tablosu ile seçim sonuçlarına ilişkin farklı analizler sunulan sayfada, illerin seçim sonuçlarına göre milletvekili adaylarının seçilme durumları da ayrıntılı bir şekilde yer aldı. Profesyonel ekibi ile geçirdiği seçim tecrübelerini de arkasına alan “Yeni Şafak Seçim 1 Kasım 2015” sayfası dış basında da referans olarak gösterildi. ABD'nin dünyaca ünlü haber portalı Huffington Post, Arapça sayfasında yenisafak.com'un grafiklerini kullanarak yayın yaptı. Yeni Şafak'ın Arapça ve İngilizce seçim sayfası uluslararası medya kurumlarında çalışan gazeteciler tarafından da referans olarak gösterildi.



1 MİLYON PAYLAŞIM


Başta Facebook ve Twitter olmak üzere sosyal ağlardan da yenisafak.com sayfaları üzerinden 1 milyondan fazla seçim sonucu linki paylaşıldı. Yeni Şafak'ın Eylül ayında yayına açılan seçim sayfası zengin içeriği ile dikkat çekmişti. '1954'ten bugüne tüm genel seçimlerin tarihi' isimli özel dosyanın da yer aldığı sayfada, partilerin vaat karşılaştırmaları, adayların durumu, seçim tahmin simülasyonu ve geçmiş seçimlerin sonuç haritaları yer alıyordu.


#Yeni Şafak gazetesi
#yenisafak.com
#1 kasım seçim sonuçları
#yenişafak internet
8 yıl önce