|

Seçimle yakından ilgileniyorlar

Türkiye’deki Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimleriyle yakından ilgilenen Spiegel dergisi ve BBC haber sitesi, şimdiye kadarki sonuçları kendi sayfalarında paylaştı. Anadolu Ajansı’nın verilerine göre seçim sonuçlarını derledikleri haberde Erdoğan’ın ilk sonuçlara göre önde olduğunu söyledi.

Yeni Şafak ve
19:43 - 24/06/2018 Pazar
Güncelleme: 19:44 - 24/06/2018 Pazar
Yeni Şafak
Spiegel haber sitesi Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan'ın kazandığını söyledi
Spiegel haber sitesi Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan'ın kazandığını söyledi
Spiegel : İlk sonuçlara göre Erdoğan önde

Almanya’nın önde gelen basın organı Spiegel, Türkiye’deki Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerini “Erdoğan açılan sandık oranlarına göre önde” haberini yaptı.

Türkiye’deki seçimlerin oranlarını son dakika olarak veren Spiegel haber sitesi, açılan sandık oranlarına göre Erdoğan’ın oyların yüzde 60’ını aldığını verdi. Yüzde 20 oranında açılan sandıkların yüzde 60’ını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için olduğunu söyledi.

BBC İnternational
“Türkiye’deki seçim sonuçlarına göre Erdoğan önde"

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan’ın yüzde 59 ile önde olduğunu ve Muharem İnce’nin yüzde 27 ile ikinci sırada yer aldığına yer verdi. Milletvekili seçimlerinde ise Erdoğan’ın partisinin yine önde olduğunu, Muharrem İnce’nin ise yüzde 14 ile ikinci sırada kaldığını belirtti.


Associsted Press :
Erdoğan kazanıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı açık ara önde olduğunu söyleyen AP, bu seçimin Türkiye’nin geleceğini etkileyeceğini belirtti. HDP’nin yüzde 10’un altında olduğunu ve barajı henüz geçmediğine değinilerek Muharrem İnce’nin “demoralize olmayalım” ifadesine değindi.

#BBC
#DerSpiegel
6 yıl önce