|

Seçimleri Avrupa değil millet belirler

Avrupalı siyasetçilerin 24 Haziran seçimlerine muhalefet lehine müdahil olmalarına UETD Başkanı Sırakaya tepki gösterdi. Sırakaya, “Seçimler, Türk vatandaşlarının tercihine göre belirlenecektir. Bu tip subliminal mesajlar toplum tarafından karşılık bulmayacaktır” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/05/2018 Cuma
Güncelleme: 01:30 - 11/05/2018 Cuma
Yeni Şafak
UETD Başkanı Sırakaya
UETD Başkanı Sırakaya

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Genel Başkanı Zafer Sırakaya, Alman Bakan Michael Roth’un 24 Haziran öncesi muhalefet ziyaretleri dahil seçimlerin Avrupa ayağını ve UETD 6. Olağan Genel Kurul hazırlıklarını Yeni Şafak’a anlattı. Avrupa’nın 17 ülkesinde teşkilatlı olduklarını ifade eden Sırakaya, “20 Mayıs tarihinde Bosna-Hersek’te ‘Avrupa’dan Dünya’ya’ sloganı ile 6. Olağan Genel Kurul kongremizi gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki süreç içerisinde bugüne kadar Avrupa’ya yönelik olan çalışmalarımızı global düzeye taşıyacağız” dedi. Kongreye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Bosna- Hersek Cumhurbaşkanı Bakir İzzetbegoviç’i davet ettiklerini belirten Sırakaya, “İki cumhurbaşkanın da katılımı öngörülüyor. Siyasi parti liderlerini de davet ettik. Salonun kapasitesi 10 bin kişilik ancak salonun dışında da bir o kadar vatandaşın gelmesini bekliyoruz” diye konuştu. Erdoğan’a olan sevgiyi, muhabbeti engellemenin mümkün olmadığını dile getiren Sırakaya, “Avrupa’daki Türkler, 2002 yılına kadar Türkiye’nin varlığını biliyorlardı, Avrupa’da ezik olmanın duygusunu yaşıyorlardı. 2002 yılından sonra kendilerine verilen değeri bilen ve dik duran lidere kavuştuğunu gören Avrupalı Türkler, şimdiye kadar Cumhurbaşkanına nasıl sahip çıkmış ise bundan sonra da sahip çıkacaklarının her ortamda ifade ediyorlar” dedi.

KARŞILIĞI YOK

Almanya’nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Michael Roth’un 24 Haziran seçimleri öncesi İyi Parti ve CHP’yi ziyaretini değerlendiren Sırakaya, şunları söyledi: “Seçimler, Türk vatandaşlarının tercihine göre belirlenecektir. Yurt dışındaki ilgili siyasetçilerin bundan önceki dönemlerde de Türk siyasetine yönelik vermiş olduğu kararlar, telkinler, hiçbir zaman milletimiz tarafından karşılık bulmamıştır. Bu tip subliminal mesajlar toplum tarafından karşılık bulmayacaktır. Milletimiz kendi ülkesinin çıkarı noktasında duruşunu çok net olarak gösteriyor. Yurt dışından yapılacak olan telkinin Türkiye toplumunda bir karşılığı olmadığına inanıyorum.”

  • Bir kez daha Erdoğan
  • Sırakaya, “Kendi seçimleri dönemlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ‘Türkiye düşmanı partilere oy vermeyin’ açıklamasını Almanya’nın ve diğer ülkelerin iç siyasetine karışma olarak görürken bugün ise takınmış oldukları tavır ne kadar Türk siyasetine müdahil olma arzusu içinde olduklarını ve müdahil olduklarını gösteriyor. Kendi ülkelerinin sorunları bitmiş gibi Almanya’da terör seviciliği ile tanınan Sol Partili Thüringen eyalet Başbakanı Bodo Ramelow seçimlerle ilgili tweetler atıyor. Milletimiz 24 Haziran’da dünyaya bir kez daha söz milletindir diyecektir” dedi.
#Zafer Sırakaya
#UETD
#Seçim
6 yıl önce