|

Şehidin son emanetleri Temel Paşa'yı savundu: 'İnce önce terörle uğraşsın'

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin, 2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel Paşa hakkındaki sözlerine şehit yakınlarından büyük tepki geldi. Şehit olmadan hemen önce ‘Ailem size emanet’ diyerek annesini ve kardeşlerini Temel Paşa’ya emanet eden ve 11 yıldır Paşa’nın kendileriyle her konuda ilgilendiğini söyleyen şehit Şeref Bulut’un ailesi ilk kez yenisafak.com'a konuştu. Ağabey Mesut Bulut, İnce için "Paşamızın rütbelerini o mu takmış ki indirecek. İnce’nin bu sözleri bizi çok kırdı, şehitlerimizin de kemiklerini sızlattı" diyerek, "Apolet sökeceğine teröristlerle uğraş" ifadesini kullandı.

Yeni Şafak ve
10:47 - 5/06/2018 Salı
Güncelleme: 14:32 - 5/06/2018 Salı
Yeni Şafak
İsmail Metin Temel Paşa, şehit askerlerin aileleriyle kurduğu bağlarla da bilinen bir komutan.
İsmail Metin Temel Paşa, şehit askerlerin aileleriyle kurduğu bağlarla da bilinen bir komutan.

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin, 2. Ordu Komuta İsmail Metin Temel Paşa'ya yönelik sarf ettiği "24 Haziran’dan sonra apoletlerini sökeceğim"lafı şehit ailelerinin de büyük tepkisine neden oldu. Şırnak’ta şehit düşen ve son nefesinde 'yakınlarını Metin Paşa'ya emanet eden' şehit Şeref Bulut’un ailesi de İnce'nin ‘şehitlerin kemiklerini sızlattığı' görüşünde.

Gerek 15 Temmuz’da darbe girişiminde ortaya koyduğu iradeyle, gerek Afrin başta olmak üzere TSK’nın yaptığı sınır ötesi harekatlarda imza attığı kahramanlıklarla tüm Türkiye’nin yakından tanıdığı bir isim olan İsmail Metin Temel Paşa’nın ismi son dünlerde İnce’nin sözleriyle bir kez daha gündeme geldi.

"Paşamız tüm şehit aileleriyle çok yakından ilgilenir"

Şehidin abisi Mesut Bulut, daha dün Temel Paşa ile konuştukları bilgisini vererek, “Senelerdir Paşam her hafta mutlaka bizi arar. Annemi de sorar. Hatta onunla konuşup bir isteği, eksiği olmadığını öğrenmek ister. Paşamız bunu sadece bize yapmıyor, kendi görev alanında şehit düşen tüm askerlerin ailelerini mutlaka arıyor. Allah ondan razı olsun. Hem annemiz, hem biz o olmasaydı bu zor dönemleri belki de atlatamazdık. Onun bize desteği çok büyük bir manevi güç verdi bize” şeklinde konuştu.


"Bu apoletleri sen mi taktın?"

İnce’nin sözlerinin kendilerini derinden yaraladığını anlatan Bulut, şöyle devam etti:

"Metin Paşamız teröristlerle çarpışa çarpışa, onlarla mücadele ede ede bu apoletleri aldı. Ailesinden, sevdiklerinden uzak kaldı. Bu ülke için, milletimiz için terörle mücadele etti. Bu apoletlerin hepsi işte bu mücadelelerin, hatta şehitlerimizin simgesi. Şimdi İnce bunu sökeceğini söylüyor. Ben de kendisine soruyorum, bu apoletleri sen mi taktın ki sen sökeceksin?”



"Afrin’de bayrağı dikti yine bizi aradı"

Zeytin Dalı Harekatı’ndan Mehmetçiğin Afrin kent merkezine Türk bayrağı diktiği gün de Paşa’nın Afrin’den kendilerini aradığını anlatan Bulut, "Paşamız arayıp bayrağın dikildiğini haberini verince annem de bizler de çok duygulandık, çok ağladık" ifadesini kullandı.


Bulut, annesinin şehit oğlu için her gün dualar ettiğini söyleyerek şöyle devam etti:

"Apolet sökeceğine teröristlerle uğraş"

İnce’nin Temel Paşa’nın apoletleriyle uğraşmak yerine PKK’nın bitirilmesi konusunda söylem ve eylemlerde bulunması gerektiğine işaret eden Bulut, “Temel Paşa’nın PKK ile mücadelede ortaya koyduğu mücadeleyi sadece biz değil tüm Türkiye biliyor. Ailesini bile senede birkaç kez görebilen, sürekli sahada olan bir komutandan bahsediyoruz. İnce’den de Metin Paşa’nın apoletleri yerine teröristlerle uğraşmasını beklerdik” ifadesini kullandı.

Şehit olan askerinin son istediği yıllarca yerine getirdi

Tarih: 8 Nisan 2007... Bolu'daki Komando Tugayı’na bağlı birlikler Şırnak'ın Küpeli Dağı'nda operasyon yapıyor. Daha doğrusu, bugün olduğu gibi, kalleşçe saldırılar düzenleyen PKK'lıları etkisiz hale getirmek için iz sürüyor. Dağ taş, mağaralar didik didik aranırken, gece yarısından sonra teröristlerle sıcak temas sağlanıyor.


"Anam size emanet"

  • Saatlerce süren çatışmada PKK’lıların attığı bir el bombası komandoların bulunduğu mevziye düşüyor. Bombayı gören Şırnaklı 21 yaşındaki Şeref Bulut hiç tereddüt etmeden arkadaşlarının üzerine kapaklanıp vücudunu siper ediyor.
  • İsmail Metin Temel, şehit askerinin son istediğini yıllarca yerine getirdi.
  • Ağır yaralı olarak Şırnak'taki askeri hastaneye kaldırılan Şeref Bulut son nefesini verirken yanı başındaki Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Metin Temel'e şu sözleri fısıldıyor: "Komutanım, anam, ailem sizlere emanet."
  • İsmail Metin Temel şehide son nefesinde söylediği 'anam size emanet' sözünün gereğini 11 yıldır yerine getiriyor. Geçtiğimiz yıllarda askerinin evine giden Temel'i görünce şehidin annesi Hatun Bulut'un oğlunun komutanına sarılarak ağlamış ve "Allah sizleri bu topraklardan eksik etmesin" diye dua etmişti.
#İsmail Metin Temel
#İnce
#Şehit aileleri
6 yıl önce