|

SP'nin oyları doğrudan CHP'ye

Millet İttifakı’nda Saadet Partisi’ne verilen oylar, CHP’nin milletvekili sayısını artıracak. Saadet Partisi eski Genel Sekreteri Suat Pamukçu, en fazla yararı CHP’nin sağlayacağını belirttiği Millet İttifakı’nın Saadet için ‘tuzak’ olduğunu ifade ederek, oy oranları üzerinden formül çıkardı ve SP'ni oylarının CHP'ye kazandıracağını ortaya koydu.

Yeni Şafak
04:00 - 4/06/2018 Pazartesi
Güncelleme: 14:55 - 4/06/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Saadet Partisi lideri Temel  Karamollaoğlu , CHP lideri Kemal  Kılıçdaroğlu
Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu , CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu

Saadet Partisi eski Genel Sekreteri Suat Pamukçu, en fazla yararı CHP’nin sağlayacağını belirttiği Millet İttifakı’nın Saadet’e ‘tuzak’ getirdiğini söyleyerek SP’li seçmenlere “vebale ortak olmayın” çağrısında bulundu.

Suat Pamukçu, yaptığı analizde Millet İttifakı ortağı SP’ye ve seçmenine uyarılarda bulundu. Sistemden en fazla yarar sağlayan Millet İttifakı (CHP, İP, SP) yani büyük ortak CHP olmaktadır” diyen Pamukçu, “CHP’nin daha fazla yarar sağlamasına neden olan D’hont sistemidir” şeklinde konuştu.

Pamukçu, şu örneği verdi:

“10 milletvekili çıkaran bir ilimizde oylar aşağıdaki gibi dağılmış olsun. AKP % 42, MHP %6, CHP % 30, İP % 8, SP % 2, HDP % 12.

AK PARTİ’DEN ALDIĞI OYLAR CHP’YE KAZANDIRIYOR

Yeni seçim sistemi ile bu ilde milletvekillerinin 5’ini Cumhur İttifakı, 4’ünü Millet İttifakı ve 1’ini HDP kazanıyor. İttifak milletvekillerinin tamamını AKP ve CHP kazanıyor. Aynı ilde SP’ nin oyunu % 7 hatta % 8‘e çıkardığını varsayalım. Bu durumda sayılar Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı arasında yer değiştiriyor; CHP 5, AK Parti 4 milletvekili kazanıyor.

Yani Saadet Partisi’nin AK Parti’den geri aldığı oylar CHP’ye 1 milletvekili kazandırıyor. Saadet Partisi’nin ülke barajı olmadığı için bu partiye verilen oylar sadece ittifakın büyük ortağı CHP’ye yarıyor. CHP bu sayede en az 20-30 milletvekili fazla çıkaracak. Örnek ilde SP’ nin milletvekili çıkarması için oy oranının en az % 10 olması gerekir.

VEBALDEN UZAK DURUN…

Milletvekili sayısı 10-12 ‘den az olan illerde SP’ ye oy vermenin aslında CHP’ye verildiğini görmek ve SP seçmeninin uyanık olması bu vebalden ve tuzaktan uzak kalması gerekir. Bir tane dahi milletvekili çıkaramadığın bir yerde ideolojisi malum CHP’ye destek olmak ağır manevi vebaldir.

Saadet Partisi seçmenleri verdikleri oyun CHP ‘ ye yaradığını nasıl hazmedecek? Milli Görüş liderinin ‘’Bir tarafta Saadet Partisi öbür tarafta diğerleri ‘’ diyen sesine kim kulak verecek?”


#HDP
#Saadet Partisi
#CHP
#AK Parti
#MHP
6 yıl önce