|

Tahrik tutmayıncı yenilgiyi kabul etti: Adam kazandı

Sandıkta çakılan CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, önce yenilgiyi kabil etmek yerine verileri kamuoyu ile paylaşan Anadolu Ajansı ve Yüksek Seçim Kurulu’na suçlamalar yöneltti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/06/2018 Pazartesi
Güncelleme: 03:40 - 25/06/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
AA ve YSK’ya suçlamalar yönelterek seçim sonuçlarına şaibe bulaştırmak isteyen İnce başaramayınca yenilgiyi kabul etti.
AA ve YSK’ya suçlamalar yönelterek seçim sonuçlarına şaibe bulaştırmak isteyen İnce başaramayınca yenilgiyi kabul etti.

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce daha önce açıkladığı gibi saatler tam 17:00’ı gösterdiğinde Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) önüne geldi. Burada gazetecilere kısa bir açıklama yapan İnce “Sandık görevlileri yerini terk etmesin. Milletin iradesi için buradayız” dedi.

ANADOLU AJANSI’NI HEDEF GÖSTERDİ

YSK önünde bağımsız yayıncılık yaparak seçim sonuçlarını abonelerine aktaran Anadolu Ajansı’nı hedef alan İnce, seçim sonuçları yayınlanmadan AA’nın yanlış sonuçlar geçeceğini iddiasında bulundu. Sandık mağlubiyetini erken anlayan İnce, “Anadolu Ajansı bu seçimleri belirleyemeyecek. Aynı numarayı yeniden yapacaklar. Sandık görevlilerine sesleniyorum. Sakın görev yerinizi terk etmeyin. Ne yaparlarsa yapsınlar kazanacağız kuşkum yok. Sandıkları asla terk etmeyin. Tüm yurttaşlarıma sesleniyorum. Seçim kurullarının önüne gelin. Hiç merak etmeyin hakkınızı korumak için milletin hakkını korumak için buradayım. YSK üyelerine sadece çağrı yapıyoruz ‘Kimseden tedirgin olmayın, korkmayın’ diye. Doğru dürüst bir yarış istiyoruz ” dedi.

MANİPÜLASYON GİRİŞİMİ

İnce, YSK’nın yasakları kaldırmasının ardından bu kez twitter üzerinden provokasyon yapmaya devam etti. İnce, “Sandık görevlisi arkadaşlarım; an itibariyle YSK’nın sisteminde sandıkların yüzde 37’si açılmış gözükmektedir. Televizyonlarda ise Anadolu Ajansı kaynaklı sandıkların yüzde 85’inin açıldığı yönünde haberler yapılmakta/sonuç açıklanmaktadır. Sandıkları terk etmeyin!” mesajını paylaştı.

GECE YARISI KABUL ETTİ

Ancak CHP teşkilatlarından gelen veriler de benzer sonuçları işaret edince İnce, yenilgiyi kabul etmek zorunda kaldı. Bir televizyon kanalına mesaj gönderen İnce, “Seçim adil değildi ama adam kazandı” dedi. Bu söz “Adam Kazandı” etiketiyle Twitter’da hashtag oldu. Onbinlerce vatandaş bu etiketle mesaj paylaştı .

  • Sahtekârlıkta sınır yok
  • Seçim başlamadan kendisini birinci parti gibi gösteren CHP, seçim sonrası anlatacakları ‘Seçimde hile yapıldı’ yalanının nasıl kurgulandığını da gözler önüne serdi. Anadolu Ajansı’nın seçimler için hazırladığı test yayınının ortaya çıkmasının ardından adeta kıyameti koparan CHP’liler, “Oylarımız çalınacak, rakamlar önceden belli” söylemi üzerinden algı oluşturup, seçimin meşruluğuna gölge düşürmeye çalıştı. Seçime saatler kala CHP’nin resmi sandık takip sistemi üzerinden tahmini oy dağılımlarını açıkladı. Skandalı bununla da sınırlı kalmayan CHP, gece yarısı yayınladığı sonuçlara göre bütün sandıklarda CHP’yi ve Muharrem İnce’yi birinci çıkmış gibi gösterdi. AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ikinci olarak gösteren CHP, İYİ Parti ve HDP’nin oy oranını birbirlerine çok yakın gösterdi.

Kiralık vekiller yine Meclis’te

Kılıçdaroğlu’nun talimatla İYİ Parti’ye verip tekrar geri aldığı 15 vekilin hepsi Meclis’e girdi. Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Amasya Mustafa Tuncer, Ankara Nihat Yeşil, Aydın Hüseyin Yıldız, Balıkesir Ahmet Akın, Burdur Mehmet Göker, Bursa Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Bursa Erkan Aydın, Çorum Tufan Köse, Edirne Okan Gaytancıoğlu, İzmir Tacettin Bayır, Kayseri Çetin Arık, Kocaeli Fatma Kaplan Hürriyet, Niğde Ömer Fethi Gürer, Zonguldak Ünal Demirtaş TBMM’ye girdi.

SP, CHP’den 3 vekil çıkardı

CHP’nin listesinden aday gösterilen Saadet Partili vekiller, İstanbul 3’üncü bölgeden aday gösterilen Cihangir İslam, İstanbul 1’inci Bölge Hüseyin Emre, Konya 2’nci sıra Abdulkadir Karaduman Meclis’e girerken, Kayseri 2’inci sıra Ahmet Yıldız, Samsun 3’üncü sıra Hüseyin Şahin, Trabzon 2’nci sıra Abdulkadir Çelebi TBMM’ye giremedi.

#CHP
#Muharrem İnce
6 yıl önce