|

TİKA’dan en çok FETÖ nefret ediyor

Akşener’in Türkiye’nin yurt dışındaki en önemli kuruluşlarından olan TİKA’yı kapatma sözü vermesi ve muhalefetten gelen diğer saldırılara tepki var. Başbakan Yıldırım, “Yahu kardeşim, TİKA dediğin kuruluş FETÖ’nün en fazla nefret ettiği kuruluş. Ne yapıyor TİKA? Tarihi kültürel mirasımızı ihya ediyor. Senin tarihine hiç mi saygın yok” diye konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/06/2018 Cumartesi
Güncelleme: 08:54 - 2/06/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım

Elazığ'da AK Parti'nin Elazığ ve Batman'da düzenlenen mitinglerinde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, muhalefetin vaatlerini eleştirerek, 'iyice ayarı kaçırdılar' tepkisini gösterdi. Yıldırım, özetle şunları söyledi:

Adaylar meydana çıktı, vaatler, yalan, dolan gırla gidiyor. Vaat işinde ölçü ve ayar kaçırıldı. Neredeyse 'Sağ elinize güneşi, sol elinize de ayı vereceğiz' diyecekler. Peki bunu söylüyor da genel başkanları ne diyor? Kemal Bey, 'Ey ahali, biz bu seçimi kazanırsak Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ni iptal edeceğiz, eski sisteme döneceğiz' diyor.


16 NİSAN AĞIR GELMİŞ

Eski sistemde ne var? Başbakanlık var, parlamenter sistem var. Cumhurbaşkanlığı eski sistemde sembolik. Hiçbir yetkisi yok. Peki senin yetkin olmadığın halde bu sözleri, vaatleri nasıl veriyorsun? Şimdi hepsi söz birliği yapmışlar, 'Biz eskiye döneceğiz' diyorlar. 16 Nisan belli ki bunlara ağır gelmiş. Halk oylamasını halen hazmedememişler.

MİRASIMIZI İHYA EDİYOR

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 'TİKA'yı kapatacağız' diyor. Yahu kardeşim TİKA dediğin kuruluş FETÖ'nün en fazla nefret ettiği kuruluştur. Ne yapıyor TİKA? Tarihi kültürel mirasımızı ihya ediyor, onarıyor. Peki senin tarihine, geçmişine hiç mi saygın yok? TİKA gibi 25 ülkede bayrağımızı dalgalandıran, garip gurebaya yardım eden, Türkiye'nin tanıtımını yapan bu kuruluşu da kapatmaya mı karar verdin?

BUNLARIN AKLI YIKMAKTA

Hiç merak etme, buna bu millet müsaade etmez. Birisi de çıkmış 'Hızlı tren Sivas'a iyi olmadı. Hızlı tren gelirse Sivas'ta göç olur' diyor. Akla bak akla. Millet gider Mersin'e, bunlar gider tersine. Hep geriyi işaret ediyorlar. İleriyi işaret eden yok ama biz daima ileri. Bunların aklı fikri yıkmak, bozmak. Ya önce bir tane iş yapın.

  • Kardeşliğin teminatıyız
  • Başbakan Yıldırım, yeni sistemde taş üstüne taş koyanlarla yola devam edeceklerini belirtti. 24 Haziran'ın güçlü demokrasinin, yüzü millete dönük siyasetin miladı olacağını vurgulayan Yıldırım, alandaki vatandaşlara "24 Haziran'da milletin emanetine göz diken bu mirasyedicilere bir Osmanlı tokadı vurmaya hazır mısınız?" diye sordu. Vatandaşlar Yıldırım'a "Evet" cevabını verdi. AK Parti'nin Türkiye'nin her ilinde vatandaşa açık bir dost kapısı olduğunu anlatan Yıldırım, "AK Parti'nin kardeşliğin, birliğin, beraberliğin teminatıdır" ifadesini kullandı. Yıldırım, "AK Parti, 16 yıllık döneminde Türkiye'yi 3 kat büyüttü. Türkiye, ihracatta 16 yılda 4,5 kat büyüdü. Türkiye'de AK Parti ile hayalleri gerçeğe dönüştürdük" dedi. Yıldırım, terörü Türkiye'nin gündeminden çıkarmak için gece gündüz çalıştıklarını belirtti.
#Binali Yıldırım
#TİKA
#FETÖ
6 yıl önce