|

Türkiye yeniden doğdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tebrik eden Albayrak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak, siyasi istikrarın ekonomide güveni arttıracağını söyledi. Albayrak, yerli üretimin desteklenmesi ve faizlerin aşağı çekilmesi beklentisini de dile getirdi. “Milletin dediği oldu” diyen Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Türkiye’nin yeniden doğduğunu söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/06/2018 Çarşamba
Güncelleme: 09:56 - 27/06/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
İş dünyasının 24 Haziran seçimlerine ilişkin değerlendirmeleri sürüyor.
İş dünyasının 24 Haziran seçimlerine ilişkin değerlendirmeleri sürüyor.

İş dünyasının 24 Haziran seçimlerine ilişkin değerlendirmeleri sürüyor. Seçim sonuçlarını değerlendiren iş adamları, Türkiye’nin ilk adımını geçtiğimiz hafta sonu attığı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne ilişkin beklentilerini de dile getirdi. Albayrak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar ile Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay ve DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz seçimden zaferle çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kutladı ve yeni Meclis’e başarılar diledi.


MİLLETİN DEDİĞİ OLDU

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, “Türkiye yeniden doğdu” değerlendirmesinde bulundu. Ülker, Erdoğan’a gönderdiği mektupta, “Memleketimizin idaresindeki her alanda 16 yıldır yaptınız çalışmalar, dev projeler ve düzenlemelerle ülkemiz adeta yeni bir ülke oldu, yeniden doğdu” dedi.

24 Haziran seçimlerinin ardından yeni süreci değerlendiren Murat Ülker, “Bu seçimle yürürlüğe giren anayasa değişikliği ve yeni Cumhurbaşkanlığı sistemi ile Türkiye Cumhuriyeti devletini yeni bir ruha, yeni heyecanlara taşıdınız. Millet ve devlet buluşmasını sağladınız. Eski hantal düzeni yeni Cumhurbaşkanlığı sistemi ile ortadan kaldırdınız. 24 Haziran seçimleri bu çalışmaların ve tespitlerin millet iradesi tarafından tasvip ve tescil edildiğinin ve milletimizin kendisi için hasbi çalışmaları bir kez daha takdir ettiğinin göstergesi oldu. Bir kez daha Cenab-ı Hakk’ın keremi ve inayetiyle ‘milletin dediği’ oldu. Milletimizin seçime olan teveccühü göstermiştir ki, tercihleri ne olursa olsun, milletimizin ortak paydası ‘Türkiye’ olmuştur. Çalışan ve üreten olmuştur. Hepimize hayırlı olsun” değerlendirmesinde bulundu.


HEDEFİMİZ GÜÇLÜ TÜRKİYE

24 Haziran seçimini değerlendiren Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve 27 Dönem Milletvekili olarak seçilen tüm adayları kutluyor, yeni dönemin ülkemize ve halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Türkiye’nin çok önemli bir virajı geçtiğini anlatan Tosyalı, şunları kaydetti: “Artık daha fazla yatırım, daha fazla büyüme ve daha fazla çalışma zamanı. Artık iş dünyası olarak ekonomik büyümeye, daha çok iş ve aş üretmeye odaklanmamız gerekiyor. Bu azim ve kararlılıkla Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşabileceğimize olan inancımız tam. Ülkemiz için çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz.”


KARARLI BİR YOL HARİTASI LAZIM

Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar ise seçim sonuçlarının hayırlı olmasını temenni ederek, yeni başarılara vesile olması dileklerinde bulundu. Kibar, “Seçimin ana konusu olan Cumhurbaşkanlığı Başkanlık Sistemi münasebetiyle Ekonomi Bakanlığı ve ekonomiyle ilgili elleçleme yapılacak mekanizma ve diğer mekanizmalar olsun sayın cumhurbaşkanımızın yeni dönemdeki icra anlamında alacağı kararların yol haritasını hepimizin ilk önce görmesi gerekiyor” dedi. Mevcut ekonomi ve ülkemiz içinde bulunduğu şartlara uyum sağlayacak yeni bir anlayışın işin başına gelmesinin beklendiğini ifade eden Kibar, şunları kaydetti: “Yapılacak işler; ekonomi, sanayi ve ticaret hayatının beklentilerine uyum sağlayacak kararların etkin bir şekilde almasının sağlanmasıdır” değerlendirmesinde bulundu. Karar alacak kişilerin kimler olacağını göreceklerini aktaran Kibar, “Bu kişiler uluslararası piyasalarda güven, strateji ve yol haritalarını sunacaklar. Bunların hepsini görüp, inceleyip inşallah güzel sonuçlara doğru gidilmeye çalışılacak.”


ARTIK ÖNÜMÜZE BAKACAĞIZ

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Türkiye’nin demokratik bir seçim yaptığına işaret ederek; “En önemlisi de dünyaya örnek olacak yüzde 90 katılımlı bir seçim olması oldu. Halk demokrasiye önem veriyor. Bundan mutluluk duymamız lazım” dedi. Bundan sonraki süreç için “Artık önümüze bakmamız lazım” diyen Ahmet Nazif Zorlu, “Artık bundan sonra biz önümüze bakacağız. Üretim, ihracat, istihdam yaratacağız” ifadelerini kullandı.

ÖNCELİK EKONOMİ VE SOSYAL POLİTİKALARINA VERİLMELİ

Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay ise, seçim sonuçlarının Türkiye için hayırlı olmasını dileyerek; “İş dünyası olarak, ülkemizin sürdürülebilir büyüme hedefi ile potansiyeline ulaşması için ekonomik ve sosyal politikaların ana gündem maddesi olmasını temenni ediyoruz” açıklamasında bulundu.


SİYASİ İSTİKRAR GÜVENİ ARTIRIR

Albayrak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak, 24 Haziran 2018 seçimlerinde Cumhurbaşkanlığına ilk turda % 52,6 oyla seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik ederek, yeni dönemde başarılar diledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın icraatları ile ülkemizin son 16 yılına damga vuran büyük bir lider ve devlet adamı olduğunu belirten Albayrak, 24 Haziran seçim sonucunun Türkiye’mizin 2023 hedeflerine ulaşmasına giden yolu açtığını, 5 yıllık istikrar içinde icraat döneminin başladığını vurguladı. Albayrak, siyasette istikrar ortamının, ekonomide güven ortamı ve istikrar sürecini pekiştireceğini belirtti. Albayrak, hükümetin kurulmasıyla beraber, ekonomide önceliğin yatırımların ve yerli üretimin önündeki engellerin kaldırılmasına, bu amaçla yüksek faiz oranlarının düşürülmesine ve ithalatın azaltılarak dış açıkların düşürülmesine verilmesi gerektiğini söyledi.


CANLA BAŞLA ÇALIŞMA VAKTİ

DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “24 Haziran’da gerçekleşen seçimleri, demokrasi tarihi açısından yeni bir dönemin de başlangıcı anlamına geliyor. Artık istikrar ve kalkınma adına her zamankinden hızlı ilerlemek için daha canla başla çalışma vaktidir. Yeni dönemde üzerimize düşen görevin bilincindeyiz. Ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine çıkması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğimizin sözünü vermek istiyorum” dedi.

#Türkiye
#Ekonomi
#Seçim
6 yıl önce