|

Vaat yerine güven verin!

24 Haziran seçimlerine günler kala Kayseri’de seçmen, muhalefetin vaadlerini eleştirdi: “İnce’nin ve diğer adayların konuşmaları güven vermiyor. Bunlar vaad yerine güven vermeyi tercih etsinler.”

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/06/2018 Çarşamba
Güncelleme: 09:38 - 13/06/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
​Yeni Şafak ve tvnet seçim otobüsünün diğer durağı Kayseri oldu.
​Yeni Şafak ve tvnet seçim otobüsünün diğer durağı Kayseri oldu.

Yeni Şafak ve tvnet seçim otobüsünün diğer durağı Kayseri oldu. Kayserililer, Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı dış ve iç oyunlarla baş edebilecek kişinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu belirterek muhalefetin adaylarına “Vaad değil gün verin” çağrısı yaptı. İşte Kayserili seçmenin görüşleri:

AVRUPA BİZE ÖZENİYOR

Erdal Karakuş:
“Türkiye’nin istikrarını koruyan ve koruyacak olan tek parti AK Parti. Eskiyi gördüğümüz için Erdoğan dışındaki diğer adaylara güvenmiyorum. Vatanın düzeninin bozulması durumunda biz de kendimizi toparlayamayız. 20 yıl 30 yıl geriye gitmeye gerek yok. AK Parti’den önce Avrupa’ya özeniyorduk, şimdi Avrupa bize özeniyor.”

ÖNCE GÜVEN VERECEKSİN

Nafiz Sabuncu:
CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin konuşmalarını tutarsız buluyorum. İnce’nin ve diğer adayların konuşmaları bana güven vermiyor. Bunlar vaad yerine güven vermeyi tercih etsin. Cumhur İttifakı büyük işlere imza aracak.”

ABD’YE REST ÇEKİYOR

Mustafa Kaptan:
“Erdoğan’ı ikinci Menderes olarak görüyorum. Amerika’ya ‘sen kimsin, sen işine bak’ diyor. Ben 78 yaşındayım hiçbir reisicumhur böyle söylemedi, rest çekmedi. Diğerleri Amerika karşısına el pençeydi, bu rest çekiyor.”

KILIÇDAROĞLU HALKLA BARIŞSIN

Tahsin Dadaş:
“Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu gitsin Selahattin Demirtaş’ı çıkartmaya çalışsın. Onu çıkarttıktan sonra da gitsin Öcalan’ı çıkarsın sonra FETÖ’yü getirsin.”
Mehmet Koçyiğit:
“AK Parti hükümetinin gitmesi halinde Türkiye’nin Suriye gibi olması endişesini taşıyorum. Kemal Kılıçdaroğlu önce halk ile barışsın. Saadet Partisi de CHP ile birlikte PKK’ya çanak tutuyorlar. AK Parti’nin hataları olabilir ama bundan iyisi de yok.”

DÜŞMANLIĞI BIRAKSINLAR

Seval Kumru:
“Dış oyunlar, iç oyunlar o kadar fazla ki bunlarla baş edebilecek kişi Erdoğan. İnsanlar Tayyip düşmanlığını bırakmalıdır.”
Ali Osman Gergin:
“İlk oyumu Erdoğan’a vereceğim. Bundan sonra gelecek kişiler böyle lider olabilecek mi acaba?”
Fırat Doğan:
“Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı oyunlar oynanıyor. Ama Erdoğan yeniden alacak.”

Vatandaş oyunları görüyor

AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Yeni Şafak ve tvnet seçim otobüsünü ziyaret ederek şunları söyledi: “Hem uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu, hem Hollanda’daki finans çevreleri hem ABD finans gazeteleri Türkiye üzerine çeşitli senaryolar üretmeye başlamışlardı. Ama Merkez Bankası’nın aldığı tedbir heveslerini kursaklarında bıraktı. Vatandaşta bu konuda çok bilinçli. Tepkilerini gösteriyorlar ama arkasındaki sebepleri, kimlerin olduğunu çok iyi biliyorlar. 24 Haziran’da bu oynanan oyunlara fırsat vermeyeceğiz. Hepsini bozacağız, diyorlar. 15 Temmuz’un rövanşını almaya kalkanlara aynı şekilde sandıkta derslerini vereceğiz, diye yürekten söylüyorlar. Cumhur İttifakı’nın burada rekor kıracağına inanıyorum.”

  • Demirtaş tahliye edilemez
  • Alparslan Canyürek, “HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahatin Demirtaş’ın tahliye edilmesi taleplerine karşıyım. Cumhur İttifakı’nın karşısında olan ittifak, Demirtaş’ın serbest bırakılmasını istiyor. Ben bunu doğru bulmuyorum” dedi.
#Kayseri
#Seçim
6 yıl önce