|

Vaatler ve sistem

24 Haziran seçimlerinden kilit parti olarak çıkan MHP, önceliğini seçmene yönelik vaatleri ve yeni sistemin oturmasına verdi. Vaatler, Meclis’e yasa teklifi olarak taşınacak. Yeni sistemin tüm hatlarıyla kalıcı hale gelmesi için AK Parti’ye her desteği verecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/06/2018 Çarşamba
Güncelleme: 02:49 - 27/06/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
MHP’nin yeni dönem stratejisi vaatler ve sistem.
MHP’nin yeni dönem stratejisi vaatler ve sistem.

Cumhur İttifakı'nın ortaklarından MHP'ni yeni dönem yol haritası da netleşiyor. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin ajandasında hem seçim beyannamesinde sunduğu vaatler hem de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin oturması için yapacağı çalışmalar var. Bahçeli, ilk aşamada seçim beyannamesinde sunduğu vaatleri gerçekleştirmek için harekete geçecek. Bahçeli’nin açıkladığı uzman çavuşlara kadro verilmesi, emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetlerinin giderilmesi ve af gibi vaatler, TBMM’ye yasa teklifi ile taşınacak. Söz konusu tekliflerle ilgili MHP’nin, Cumhur İttifakı’nın diğer ortağı AK Parti’den destek isteyeceği belirtiliyor.

2023'E KADAR DESTEK

Yeni sistemin tüm hatlarıyla oturması ve kalıcı hale gelmesi için 5 yıl boyunca desteğinin süreceğini her fırsatta dile getiren Bahçeli, bunun için yoğun mesai harcayacak. MHP özellikle başta terörle mücadele, ekonomi ve hukuk alanlarında AK Parti’ye destek verecek. Bu süreçte, Bahçeli’nin seçim öncesinde “her parti kendi tüzel kimliğini koruyacak” stratejisinin devam edeceği belirtiliyor. Sistemin tam anlamıyla oturması için her türlü desteği vereceğini açıklayan Bahçeli, desteğini 2023’e kadar sürdürecek. Böylelikle AK Parti 2023 hedeflerini, MHP ile gerçekleştirecek.

KABİNEDE MİLLİYETÇİ BAKAN

Öte yandan kulislerde, MHP’den herhangi birinin yeni dönemde kabinede yer alıp almayacağı da konuşuluyor. Daha önce kabinede MHP'li bakan olmayacağını açıklayan Bahçeli, bu konudaki mesafeli tavrını sürdürüyor. Parti kurmayları ise yeni kabinede milliyetçi olarak bilinen herhangi birinin atanmasına sıcak bakıyor.

#Seçim
#TBMM
#MHP
6 yıl önce
default-profile-img