|

Yeni dönemde değişim tabeladan başlıyor

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile yönetimde gerçekleştirilecek yeniden yapılanma devlette merkezden taşraya uzanan tabela değişikliğine sahne olacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/06/2018 Çarşamba
Güncelleme: 02:52 - 27/06/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
​Yeni dönemde değişim tabeladan başlıyor
​Yeni dönemde değişim tabeladan başlıyor

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine ilişkin kesin sonuçların 5 Temmuz’da açıklanmasının ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yeni hükümeti kurmak için düğmeye basacak. Yeni sistemle birlikte 21 olan bakanlık sayısı 16’ya iniyor. Buna bağlı olarak tabelalar da değişecek. Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı’nın tabelaları aynı kalacak. Birleştirilen diğer bakanlıklar ile bunlara bağlı kuruluşlar ile bunların taşra teşkilatlarında tabelaları değişecek.

Hazine Müsteşarlığı ile Maliye Bakanlığı birleştirilerek yerine “Hazine ve Maliye Bakanlığı” oluyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Aile Bakanlığı birleştirilerek ismi “Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı” olarak değişecek. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Orman Bakanlığı’nın ismi “Tarım ve Orman Bakanlığı” olurken; “Ticaret Bakanlığı”, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı”, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı” olarak tabelalar değiştirilecek.

Bunların yanı sıra yeni dönemde kapanacak olan Başbakanlığa bağlı kurum ve kuruluşların da tabelalarında değişiklik olacak. Başbakanlık yazan isimler değişecek.

#TBMM
#Sistem
6 yıl önce
default-profile-img