|

Yıkım ekibini dağıtın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzon’da vatandaşlarla buluştu. Muhalefetin adaylarını “yıkım ekibi” olarak niteleyen Erdoğan, “Çünkü söyleyecek sözleri yok. Yıkmayı iş yapmak sanıyorlar. Trabzon, Türkiye’nin başına kara bulut gibi çöken bu yıkım ekibinin gölgesini 24 Haziran’da dağıtıyor muyuz?” diye seslendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/06/2018 Perşembe
Güncelleme: 03:38 - 14/06/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan

AK Parti'nin Trabzon ve Rize mitinglerinde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, milletin, adamın hasını, siyasetçinin hasını iyi bildiğini belirtti. Erdoğan, özetle şu mesajları verdi: Biz milletin karşısına Cumhur İttifakı ile geliyoruz. Onlar, kiminle karşınıza geliyor? Yanlarında, arkalarında, önlerinde kimler var? Milletvekili transferinden, seçmen dağıtmaya kadar yapmadık rezillik bırakmadılar. 15 tane milletvekilini bir yere gönderdiler mi, gönderdiler. Bunlardan bir şey olmaz. Bunlar, siyaseti rezil ettiler, mahvettiler. Bunlar milletin oyunu, milli iradeyi, siyaset mühendisliği masalarında meze yapacak kadar demokrasiye ihanet içindeler.

KİMSE OYUNA GELMESİN

Bazıları alavere dalavere yapıyor, kimse bu oyuna gelmesin. Sizlerin desteğiyle irade, erdem ve cesaretle Türkiye şahlanacak. Biz, 'Hizmet siyaseti' derken bunun sadece lafını etmiyoruz, yaptığımız icraatlarla yeni projelerle ülkemizi 2023 hedeflerine hazırlıyoruz. Bu ana muhalefet benim kıraathane ifademden hala bir şey anlamadı. Ne diyor biliyor musunuz? Kıraathane deyince bunlar kumarhane anlıyor.

KIRAAT OKUMAKTIR

'Kıraat' okumaktır Bay Kemal, ben biraz bilirim Arapçayı. Bay Muharrem, kıraathane, okuma evi, okuma yeri demektir. Millet olunca, milletin okuma evi, okuma yeri. Bundan sonra gençlerimizi biz, medeniyetimizin asli unsuru olan okuma kültürüne adapte edeceğiz. Kötü alışkanlıklardan onları kurtaracağız. Ben kek diyorum onlar keklik anlıyor. 'Bu işsizliğin alametidir' diyor. Burada öğrencilerimiz okuyor, ders çalışıyorlar, üniversiteye hazırlanıyorlar. 24 saat açık olacak. 'Çocuklarımız elden gidiyor.' Onları kurtarmak için il, ilçeye göre çeşitli büyüklüklerde millet kıraathaneleri yapacağız.

GELECEĞE TALİP OLDUK

Bu yıl fındık nasıl? Ne durumdayız? Verim iyi mi? Fındıkla ilgili bazı sıkıntıların olduğundan arkadaşlarım haberdar etti. Üreticilerimizi mağdur etmeyecek bir çözümü de inşallah seçimin ardından bulacağız. Geçen 16 yılda yaptığımız eser ve attığımız imzalarla aynı zamanda geleceğe de talip olduk. Bunun için Kanal İstanbul, Türkiye'nin otomobili dedik, yerli uçak, tank, helikopter moturunu üretecek adımlar attık. Yerli çipleri geliştirmeye çalıştık, yerli yazılımlara öncelik verdik.


Erdoğan, Trabzon'un Maçka ilçesi kırsalında 11 Ağustos'ta terör örgütü mensuplarının şehit ettiği Eren Bülbül'ün annesi Ayşe Bülbül'e Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle alınan evin anahtarını takdim etti.


İlk işimiz OHAL’i kaldırmak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran seçimleri sonrası ilk işinin OHAL’i kaldırmak olacağını söyledi. Erdoğan 24 TV’nin Rize’nin Güneysu ilçesinden yaptığı canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Şu anda yürürlükte olan OHAL’in göreve geldikleri dönemdeki OHAL olmadığını vurgulayan Erdoğan şunları kaydetti: “Tam aksine terör tehdidi altındaki bölgeleri bu tehditten kurtarmaya yönelik bir güvenlik tedbiridir. 24 Haziran'dan sonra bu göreve devamım halinde ilk işim OHAL'i kaldırmak olacaktır”

MOODY'S'E OPERASYON ÇEKECEĞİZ

Muhalefet ekonominin ne olduğunu bilmediğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ekonomi sadece cepteki para değil. Biz Türkiye'yi ayağa kaldırdık. Bundan sonra da devam edecek” dedi. Türkiye’nin Moody’s üyesi olmadığını hatırlatan Erdoğan, şöyle konuştu: “24 Haziran'dan sonra biz Moody's'e operasyon çekeceğiz. Ayıp denen, edep denen bir şey var. Türkiye'yi karalama derdindeler. Başaramayacaklar.”

  • Ben bu ülkenin has evladıyım
  • CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin ‘zenciyim’ sözlerini eleştirerek, “Çıkmış diyor ki, ‘Ben zenci Türklerdenim Erdoğan beyaz Türk’ Yahu ne dersen de bunlar tutmaz. Ben bu ülkenin has evladıyım. Hiçbir zaman ‘Beyaz Türk’ olmakla övünmedim. Bu milletin hizmetkarı olarak övündüm” dedi. Erdoğan, oy almak için “muhafazakar” numarası yapan İnce için şu ifadeleri kullandı: Muhafazakar, mütedeyyin kesime şirin gözükmek için adeta 40 takla atıyor. (Başörtüsü konusunda) Neler yaptığınızı biliyoruz. Bunun adı siyaset değil, bunun adı takiyedir, omurgasızlıktır, ikiyüzlülüktür.

Kılıçdaroğlu’na ikinci fatura

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve yakınlarının Man Adası'na para transferi yaptığına ilişkin iddiaları nedeniyle ikinci kez mahkum oldu.Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarının Man Adası'na para transferi yaptıklarına ilişkin iddiaları nedeniyle Kılıçdaroğlu'na açtığı 1,5 milyon liralık ikinci tazminat davası da karara bağlandı. Anadolu 9. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmada, mahkeme hakimi Ali Osman Taşkın, açılan tazminat davasını kısmen kabul ederek, 100 bin lira manevi tazminatın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, 17 bin lira manevi tazminatın Ziya İlgen'e, 15 bin lira manevi tazminatın Osman Ketenci'ye, 10 bin lira manevi tazminatın da Ahmet Burak Erdoğan'a haksız fiil tarihi olan 5 Aralık 2017 tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile birlikte davalı Kılıçdaroğlu'ndan alınarak ödenmesine karar verdi.Kılıçdaroğlu, 7 Haziran'da karara bağlanan 197 bin liralık manevi tazminatla birlikte, Erdoğan ve yakınlarına toplam 339 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkum edilmiş oldu.

  • Gençlere yeni müjde
  • Erdoğan, gençlere yeni bir müjdesinin olduğunu belirterek, "Önümüzdeki dönemde her yıl 100 bin gencimize, eğitimlerini sürdürdükleri şehirde yaz tatilinde üç aylık dönemde asgari ücret karşılığında sosyal çalışma imkanı getiriyoruz. Yani burs biraz daha yükselmiş oluyor. Gençlerimiz ağaç dikmeden üniversiteye hazırlık kursuna, yaşlı bakımından kodlama yazılım eğitimine kadar geniş bir alanda görev alacaklar. Her yıl tam 100 bin öğrencimiz, bu şekilde eğitim öğretimini sürdürdüğü şehre katkıda bulunacak" dedi
#Cumhurbaşkanı Edoğan
#Seçim
#Trabzon
6 yıl önce