|

Siirt Milletvekilleri belli oldu 24 Haziran 2018 AK Parti - MHP - CHP - İyi Parti 27.dönem

Siirt 24 Haziran 2018 seçimlerinde milletvekilleri belli oldu. Siirt ilinde AK Parti - MHP - CHP - İyi Parti'den kimler milletvekili oldu? İşte AK Parti - MHP - CHP - İyi Parti Siirt milletvekilleri ve seçim sonuçlarıyla ilgili tüm detaylar!

Yeni Şafak
11:34 - 26/06/2018 Salı
Güncelleme: 12:49 - 19/06/2018 Salı
Diğer
Hangi parti, kaç aday çıkardı? İşte detaylar.
Hangi parti, kaç aday çıkardı? İşte detaylar.

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilleri Genel Seçimi sonuçları açıklandı. Sonuçlara göre Siirt’ten hangi parti, kaç aday çıkardı? Siirt ilini mecliste hangi milletvekilleri temsil edecek? Sorularınızın cevabı haberimizde.

Siirt AK Parti Milletvekili adayları

Osman Ören

Sadettin Sabaz

Lokman Özcan

Siirt MHP Milletvekili adayları

FARAÇ ÇELEBİ

ZEYDİN ÖZCAN

SEYDAN DANIŞ

Siirt CHP Milletvekili adayları

Cahfer Saklan

Hikmet Akar

Hasan Alp

Siirt İP Milletvekili adayları

Cahfer Saklan

Hikmet Akar

Hasan Alp

Siirt

Coğrafi konum olarak Anadolu ve Mezopotamya'nın kesiştiği bölgenin yüksek kısımlarında kurulan Siirt'te 1963 yılında Halet Çamlıbel ve R.J. Braidwood başkanlığında kurulan Güneydoğu Anadolu Tarih Öncesi Araştırmaları Karma Projesi kapsamında Siirt ilinde yapılan yüzey araştırmalarında Cilalı Taş, Bakır, Tunç ve Hellenistik, Roma, Bizans ve İslam dönemlerinden Yakın Çağ'a uzanan dönemlere ait buluntular ortaya çıkarılmıştır. 3500 yıl öncesine dayandığı iddia edilen Akabe Yolu da bu kenttedir.

İslam egemenliği

639'da Elcezire'nin fethi için görevlendirilen İlyas Bin Ganem Diyarbakır yöresini İslam mücahidlerine açtığı zaman Siirt aynı akıbete uğramıştır. Diyarbakır'ın zaptında önemli hizmetleri bulunan Halit Bin Velid Hasankeyf Savaşı'nda muzaffer olduktan sonra Siirt'e yürümüş şehrin o zamanki hakimi Hersolu itaatini arz ederek şehri teslim etmiştir. Bundan sonra Siirt Hakimliği'ne sahabeden olan Hişşam oğlu Hakem tayin olunmuştur.

#AK Parti Milletvekilleri
#24 Haziran Seçimleri
#Seçim sonuçları
#24 Haziran
#27. dönem milletvekilleri
#Siirt Milletvekilleri
#Siirt Milletvekili Seçim Sonuçları
6 yıl önce