|

Skandal tweetler

Şampiyonlar Ligi’ndeki temsilcimiz G.Saray’ın, yoluna Avrupa Ligi’nden devam etmesi son maçlara kalırken Schalke ile Lokomotiv Moskova arasındaki karşılaşma büyük önem kazandı. İki ekibin, Twitter’dan Lokomotiv’in üçüncülüğüne ilişkin yaptıkları etkileşimler büyük tepki çekti.

Umut Yılmaz
04:00 - 30/11/2018 Cuma
Güncelleme: 00:38 - 1/12/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Schalke ile Lokomotiv Moskova arasındakisosyal medya yazışması tepki çekti.
Schalke ile Lokomotiv Moskova arasındakisosyal medya yazışması tepki çekti.

Sampiyonlar Ligi D Grubu 5. hafta maçında Lokomotiv Moskova’ya deplasmanda 2-0 yenilen Galatasaray, son maçlar öncesi gruptan çıkma şansını kaybetti. Grubun diğer maçında ise Porto, sahasında Schalke’yi 3-1 mağlup ederek puanını 13’e yükseltti ve liderliğini garantiledi. Alman ekibi Schalke de alınan sonuçların ardından bir üst tura yükselmeyi garantiledi. Schalke ile Lokomotiv Moskova kulüplerinin sosyal medya hesaplarından ise önceki gece skandal mesajlar paylaşıldı. Alman ekibinin İngilizce Twitter hesabı üzerinden ilk olarak “Lokomotiv’in galibiyeti sayesinde üst tura yükseldik” mesajı paylaşıldı. Rus ekibinin İngilizce Twitter hesabından buna “O zaman 11 Aralık’ta ne yapacağınızı biliyorsunuz” şeklinde yanıt verildi. Son hafta birbirleriyle karşılaşacak ve bu maçtan çıkaracakları sonuç Galatasaray’ın UEFA Avrupa Ligi’ne kalıp kalmayacağını belirleyecek olan iki takım arasındaki mesajlaşma, Schalke’nin gülen yüz ve el sıkışma görselleri kullanmasıyla son buldu. Öte yandan Galatasaraylı taraftarlar, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi Twitter hesabını etiketleyerek rakiplerine göndermede bulundu.

MAÇA DİKKAT ÇEKİLECEK

Gruptaki son maçında Porto ile karşılaşacak olan Galatasaray, bu karşılaşmada puan kaybeder ve Lokomotiv Moskova da Schalke’yi yenerse Rus ekibi yoluna UEFA Avrupa Ligi’nden devam ederken sarı-kırmızılılar ise bu sezonki Avrupa macerasına veda etmiş oluyor. Galatasaray, Porto’yu yenerse diğer maçın sonucuna bakmaksızın grubu üçüncü olarak tamamlayarak Avrupa Ligi’nde yoluna devam ediyor. Durum böylesine kritik bir noktadayken ve Avrupa’da yola devam etmek Schalke-Lokomotiv Moskova maçının sonucuna bağlıyken yapılan bu mesajlaşmalar büyük tepki çekti. Sarı-kırmızılı taraftarların, UEFA’nın resmi twitter hesabını bu mesajlar üzerinden bombardımana tutması ve söz konusu maça dikkat edilmesi için kamuoyu oluşturmayı planladıkları kaydedildi.


Eski halinden eser yok

Şampiyonlar Ligi D Grubu 5. haftasında Rusya’nın Lokomotiv Moskova ekibine deplasmanda 2-0 yenilerek üst tur şansını kaybeden Galatasaray, son dönemde Avrupa kupalarında istenilen performansı ortaya koyamıyor. Sarı-kırmızılılar, 2013-2014 sezonunda Şampiyonlar Ligi grup aşamasının son maçında sahasında Juventus’u 1-0 yenerek tur atladığı karşılaşmanın ardından Avrupa kupalarında çıktığı 23 müsabakada sadece 2 kez galip gelirken, 14 kez mağlup oldu, 7 kez sahadan beraberlikle ayrıldı. Sarı-kırmızılı takım, bu sürede sadece Şampiyonlar Ligi’nde sahasında Benfica ve Lokomotiv Moskova’yı yendi. G.Saray, Avrupa’da son 16 deplasman maçını kazanamazken son 4 karşılaşmada ise gol bile atamadı.

Oklar Terim’e dönüyor

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde önceki gün yaptığı Lokomotiv Moskova maçında aldığı skorun yanı sıra sergilediği futbol, sahadaki oyuncuların performansı, taktik anlayış, yapılan değişikliklerle de taraftarlarını ve camiayı hayal kırıklığına uğrattı. Ndiaye’nin son dönemlerde yaşadığı form düşüklüğü, Rodrigues’in beklentilerin çok altında kalmış olması, Muslera’nın eski günlerini aratması, Donk’un hırssız görüntüsü, Fernando’nun geçen sezonun çok uzağında kalması, takımın beklenen kadar koşmayarak pres yapmaması kafalarda soru işaretleri oluşturdu. Özellikle, müsabaka 2-0 giderken ve Lokomotiv ile arada averaj hesaplarına gidilebilme ihtimali varken 87. dakikada Linnes’in yerine Mariano’nun, yani bir sağ bek yerine yine bir sağ bekin oyuna dahil edilmesi de eleştiri noktaları arasında yer alıyor.

TAKIMI YALNIZ BIRAKTI

Bütün bunların yanında takımda en ufak bir kenetlenme ve güç belirtisinin olmaması da ilerisi adına soru işaretlerini artırıyor. Oyuncular arasında gruplaşmalar ve ego savaşları yaşandığı iddiaları ortalıkta dolanmaya başladı. Yaşananlar, okları yavaş yavaş bütün bunları kontrol altında tutması ve sorunları çözüme kavuşturması beklenen teknik direktör Fatih Terim’e çevirmiş durumda. Terim’in, takım üzerindeki otoritesini ve hakimiyetini kaybetmeye başladığı da kulislerde konuşulmaya başlandı. Terim’in, Fenerbahçe derbisi sonrası ceza almasına yönelik hareket ve söylemlerde bulunması ile takımı yalnız bırakmasının da camianın belirli bir bölümü tarafndan eleştiri konusu yapılmaya başlandığı sızan haberler arasında yer alıyor.

#Galatasaray
#Schalke 04
#Lokomativ Moskova
5 yıl önce