|

2015'i namağlup kapatmak istiyoruz

Türkiye Futbol Direktörü Terim, futbolcuların Katar maçında yenilgiyi kabul etmeyen bir duruş ortaya koyduğunu belirterek, "Mağlup olmamak için reaksiyon gösteriyorlar. Geçen seneden beri mağlup olmayan takımımızın Yunanistan maçını da kazanarak 2015 yılını güzel bitirmesini temenni ediyorum" dedi

Yeni Şafak
04:00 - 16/11/2015 Pazartesi
Güncelleme: 09:12 - 16/11/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 2015 yılını namağlup kapatmak istediklerini söyledi. Milli takımın dünkü idmanı öncesi basın mensuplarına konuşan Terim, Katar maçında oyuncuların yenilgiyi kabullenmeyen bir duruş ortaya koyduğunu vurgulayarak, "Mağlup olmamak için reaksiyon gösteriyorlar. Salı günü de Yunanistan ile oynayacağız. Bu seneyi iyi kapatma adına, geçen seneden beri mağlup olmayan takımımızın, inşallah 2015 yılını yine güzel oyun ve sonuçla bitirmesini temenni ediyorum" dedi. Terim, 2016 Avrupa Şampiyonası finalleri öncesi taraftarlara çağrıda bulunulurken, "Eğer finallere gittiysek en büyük pay onların. Fransa'da iyi neticeler alacaksak da yine taraftarımızla alacağız. 'Bitti demeden bitmez' sloganıyla taraftarımızın yerlerini ayırtmasını istiyoruz" diye konuştu. Yaşanan terör olaylarının ardından Fransa'nın 2016 Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yapıp yapmayacağı tartışmalarıyla ilgili, bu tip hadiselerin geri adım attırmasına izin verilmemesi gerektiğini belirten Terim, "Biz ülke olarak bu hadiseleri yaşadık. Allah bir daha göstermesin. Teröre direnmenin en önemli yolu da hiçbir aktiviteden vazgeçmemektir. Sert durulmalı ama hiçbir zaman da ekmeklerine yağ sürecek duruma gelinmemeli. Tüm ülkeler teröre karşı birlik olmalı" ifadelerini kullandı.



Çağlar çok mutlu Kaan da kadroda

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim Katar maçında sakatlanan Serdar Aziz'in yerine kadroya PTT 1. Lig ekibi Altınordu'nun 19 yaşındaki stoperi Çağlar Söyüncü ve gurbetçi futbolcu Kaan Ayhan aldı. Milli takım kampına katılan Çağlar, hedefinin A Milli Takım'da kalıcı olmak olduğunu belirterek, "Türk futbolunun en önemli isimleriyle bir arada olmak tarif edilemez bir duygu. Fatih hocamız da gençlere çok önem veriyor" dedi. Çağlar, daha önce altyapı milli takımlarında oynamıştı. Geçen perşembe günü Ümit Milli Takım'ın Kıbrıs Rum Kesimi ile oynadığı 2017 Avrupa Şampiyonası eleme maçının kadrosunda bulunan Kaan da yarın oynanacak Yunanistan maçı için A Milli Takım'a alındı.



#Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim
#Fatih Terim
#Türkiye Futbol Direktörü Terim
8 yıl önce