|

727 milyon liralık derbi

Beşiktaş, Pazar günü Olimpiyat Stadyumu’nda ezeli rakibi Galatasaray’ı ağırlayacak. Dev derbi öncesi takımların toplam değerleri ise 727 milyon lirayı buluyor.

Yeni Şafak
10:47 - 2/01/2015 Cuma
Güncelleme: 08:52 - 2/01/2015 Cuma
IHA
Galatasaray - Beşiktaş
Galatasaray - Beşiktaş
Spor Toto Süper Lig’in 16. haftası derbi mücadelesine sahne olacak. Ligde 35 puanla lider konumda bulunan Beşiktaş, Pazar günü saat 19.00’da 32 puanla 3. sırada yer alan ezeli rakibi Galatasaray'ı konuk edecek. Dev mücadele öncesi takımların toplam piyasa değerleri 258 milyon Euro’yu (727 milyon TL) buluyor.


LİGİN EN PAHALI TAKIMI GALATASARAY


Galatasaray, 162 milyon Euro’luk değeri ile ligin en pahalı takımı konumunda bulunurken, siyah-beyazlı ekibin değeri ise 96 milyon Euro. Lider Beşiktaş’ın en pahalı ismi 9 milyon 500 bin Euro’luk değeri ile Demba Ba olurken, konuk ekip Galatasaray’da ise Hollandalı yıldız Sneijder ve Uruguaylı eldiven Muslera, 18’er milyon Euro’luk değerleri ile sarı-kırmızılı takımın en pahalı isimleri konumunda.


HAMZAOĞLU VE BILIC’İN GOL SİLAHLARI


Zorlu karşılaşma öncesi takımlarının en skorer isimleri olan Burak Yılmaz ve Demba Ba, Hamza Hamzaoğlu ve Bilic’in gol silahları olacak. Ligde Burak Yılmaz'ın 10 golü bulunurken, Demba Ba ise takımına 8 gollük katkı sağladı. Beşiktaş ve Galatasaray'ın golcülerinin skora katkıda bulunduğu maçlarda puan kaybı yaşamaması ise bir başka istatistik olarak ön plana çıkıyor.


DEMBA BA


Bu sezon siyah-beyazlı forma ile çıktığı 20 karşılaşmada 16 gol ve 2 asistlik performans sergileyen Demba Ba, ligde attığı 8 golle, Oscar Cardozo ile ligin en golcü 4. ismi olmayı başardı. Süper Lig’de bu sezon 12 karşılaşmada forma giyen Ba, 5 farklı maçta gol atmayı başardı. Beşiktaş Demba Ba’nın gol attığı tüm maçlarda 3 puana uzandı.


BURAK YILMAZ


Sarı-kırmızılı takımın en skorer ismi olan Burak Yılmaz ise bu sezon 3 kulvarda çıktığı 22 resmi mücadelede 12 gol, 2 asist ile takımına katkı sağladı. Spor Toto Süper Lig’de 10 golü bulunan Burak, 11 golle ligin en golcü ismi olan Gekas’ın ardından 2. sırada yer alıyor. Milli yıldız, ligde geride kalan 15 haftada da forma şansı bulurken, gol attığı 8 karşılaşmada da sarı-kırmızılılar sahadan galibiyet ile ayrılmayı başardı.
#beşiktaş galatasaray derbisi
#Beşiktaş
#beşiktaş galatasaray maçı
#beşiktaş galatasaray maçı ne zaman saat kaçta
9 yıl önce