|

Adıyamanlı çocuklar eskrimi sevdi

Türkiye'de 5 bin 762 lisanslı sporcunun bulunduğu eskrimde pilot bölge seçilen Adıyaman, 332 sporcusu ile Ankara ve İstanbul'un ardından 3. sıraya yerleşti.

Yeni Şafak
15:48 - 4/12/2014 Perşembe
Güncelleme: 18:52 - 4/12/2014 Perşembe
AA

Türkiye'de 5 bin 762 lisanslı sporcunun bulunduğu eskrimde pilot bölge seçilen Adıyaman, 332 sporcusu ile Ankara ve İstanbul'un ardından 3. sıraya yerleşti.


Çoğu kişinin adını bile duymadığı, kılıçla yapıldığı için cesaret isteyen eskrim, Adıyaman'da her geçen gün gelişiyor. Gençlik ve Spor Bakanlığının 2007 yılında pilot bölge seçilen Gölbaşı ilçesinde başlattığı eskrim, meyvelerini vermeye başladı. Yaklaşık 600 bin nüfuslu kentte lisanslı 332 sporcunun 26'sı milli takımda boy göstermeyi başardı.


Türkiye'de 5 bin 762 lisanslı sporcunun bulunduğu eskrimde Ankara (1051) ve İstanbul'un (709) ardından 332 sporcusu ile 3. sıraya yerleşen Adıyaman, Güneydoğu'daki Gaziantep (178), Kahramanmaraş (119), Malatya (28) ve Diyarbakır'a (13) bu alanda fark attı.


Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, nüfus bakımından değerlendirildiğinde eskrim sporunda üst sıralarda yer aldıklarını söyledi.


Eskrimin Adıyaman'da 7 yıldan beri yapıldığını belirten Bağcı, şöyle konuştu:


"Genel sıralamada İstanbul ve Ankara'dan sonra 3'üncü iliz. Bugüne kadar 26 sporcuyu milli takıma kazandırdık. Şuan 20 sporcumuz mili takımda mücadele ediyor, 6 sporcumuz da okumak için gittiği kentlerde ter döküyor. Yeni açıklanan yıldızlar bayan epe branşında yine ilk 4 sırada Adıyaman var. Gölbaşı ilçesinde başlayan eskrim şu anda il genelinde 6 antrenörle sürdürülüyor."


Adıyamanlılar eskrimi sevdi

Bağcı, elde ettikleri başarıyı bölgedeki çocukların eskrimi benimsemesi ve sevmesine bağladı.


Türkiye'ye sporcu yetiştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Bağcı, gelecekten de umutlu olduklarını dile getirdi.


Hedeflerinin, 2016 olimpiyat oyunlarında Türkiye'yi temsil etmek olduğunu vurgulayan Bağcı, "2016'daki olimpiyat barajını aşacak durumda olan bay ve bayan sporcularımız var. Olimpiyatlarda derece elde ettiğimiz zaman 'asıl hedefe ulaştık' diyeceğiz" dedi.


Sporcu yetiştirmedeki başarılarının Eskrim Federasyonu tarafından takdirle karşılandığına işaret eden Bağcı, bu duygunun kendilerini kamçıladığını, önümüzdeki yıllarda sportif başarıların geleceğini kaydetti.


Antrenör Vefai Turgay da başarının temelinde sevgi ve saygının olduğuna dikkati çekti.


İl genelinde 6 antrenörle sporcuları yoğun bir çalışma temposunda olimpiyatlara hazırladıklarını ifade eden Turgay, başarılı sporcu yetiştirebilmek için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.


Milli sporcu Mustafa Bağcı ise klasman puanlarının toplanması ile milli takıma gittiklerini vurgulayarak, Adıyamanlı sporcuların büyük illeri geride bıraktığını kaydetti.


Nusanur Özkalaycı da eskrimi çok sevdiğini, milli takımda Türkiye'yi temsil etmenin mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.


Mustafa Çalkayış ise "Öncelikli hedefimiz Rio 2016'da Türkiye'nin ve Adıyaman'ın adını dünyaya duyurmak" diyerek çalışmalarını bu yönde sürdürdüklerini vurguladı.

#Adıyaman
#İstanbul
#ankara
#eskrim
9 yıl önce