|

Ali Koç'tan futbol camiasını şaşkına uğratan açıklamalar

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, sarı lacivertlilerin kritik gündemi hakkında açıklamalarda bulundu. Koç, Phillip Cocu'nun geleceği, Ersun Yanal'ın takımın başına getirileceği iddiası ve kadro dışı kararlarının perde arkasını anlattı. Tecrübeli yöneticinin açıklamaları futbol kamuoyu ve Fenerbahçe camiasını şaşkına uğrattı.

Yeni Şafak
13:49 - 10/10/2018 Çarşamba
Güncelleme: 16:38 - 10/10/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç.
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Phillip Cocu'nun geleceği ve kadro dışılar hakkında kritik açıklamalarda bulundu. Koç, Ersun Yanal'la ilgili bir düşünceleri olmadığını söylerken takım içerisindeki hainlik iddiaları hakkında olay sözler sarf etti.

Ali Koç'un açıklamalarından öne çıkanlar;
  • "Tahminimizin çok ötesinde olumsuz bir tablo var. Köklü değişim dedik, büyük hayaller dedik. Bunların içinde riskler var, sancılar var, engeller var. Baktığımız zaman puan tablosunda olunmaması gereken bir durumdayız. 3 maç var ki top bir kez kalemize gelmiş ve gol olmuş. Biz o 3 maçtan 6-7 puan çıkarsak bugün başka şeyler konuşuyor olacaktık. Yeniden yapılanma hedeflerimiz doğrultusunda adımlarımızı atıyoruz. 11 transfer yaptık; hem gençleştirme oldu hem de ücretlerde düşüş oldu. Giuliano ve Josef, hocamızın satılmasını istemediği oyunculardı ama aldığımız teklifleri kabul etmemek sorumsuzluk olurdu. 25 milyonluk satış yapıp 11-12 milyona hem yeni takım kurup hem de yaş ortalamasını düşürmek kolay değil."
Taraftara tepki gösterdi
  • "4 senedir başarı yok, bu sene belki bundan dolayı kızgınlık birikmiş olabilir. Ama unutmayalım ki başka Fenerbahçe yok. Tepki gösterecekseniz de maç sonunu bekleyin. Takım mücadele ettikten sonra yuhalamak, gireni ya da çıkanı ıslıklamak kabul edemediğim şeyler."
Ersun Yanal konusu
Takım içerisindeki 'hainlik' iddiası
  • "Biz kadro dışıların nedenini bilerek açıklamadık. Bekledik ki görelim kim nasıl davranacak ve konuyu nereye çekecekler, kimler sızacaklar. Kim dost, kim düşman gördük. Şimdi söz sırası bize geldi. Erwin Koeman'ın göreve gelişi sonrası Turgay Altay'ın görevlerinin bir kısmı aktarılıyor. Bunun ardından yardımcı antrenörlerin teknik ekibe yardımı düşüyor. İsteksizlik oluyor ve kötü sonuçlar başlıyor. Sorumluluktan kaçmaya, umursamaz tavırlar göstermeye başlıyorlar. Oyuncular maçlardan sonra yorgun olduklarını bu kişilere bildiriyorlar ve daha sonra bunun teknik direktöre iletilmediği ortaya çıkıyor. Araştırmalar sonra dayanıklılık testlerinin yanlış yapıldığı ortaya çıkıyor. Bunların ciddi sakatlıklar yaratabileceği orta çıkıyor. Beşiktaş maçından önce takımın motivasyonunu düşürmek için ciddi çaba sarf ediliyor. Hatta bu maç içine kadar taşınıyor."
"İdman programları sızdırılmış"
  • "Bu hocaların 28 Haziran'dan itibaren idman programları, idman performans verileri, idmanlarla ilgili tüm görüntüler, tüm maç istatistikleri ve raporlarını dışarıya sızdırdıkları ortaya çıktı. Bilgisayarlarını incelediğimizde sızmaların olduğunu görüyoruz. Özel bilginiz sızdıktan sonra her yere gidebilir. Geçen senenin tüm performans dataları silinmiş. Niye silindi dediğimiz zaman 'Yeterli hafıza yoktu' diyorlar. Bir taraftan mevcut veriler sızdırılıyor, bir taraftan geçen sezonun verileri siliniyor. Siz oradan ekmek yiyorsanız, sadakatiniz, aidiyetiniz orayadır. Herhalde bu arkadaşlarla sıkıntılı süreç yaşayacağız öyle görünüyor."
Volkan Demirel neden kadro dışı kaldı?
  • "2 tane olay yaşandı bardağı taşıran. Dergi yazısının çıkacağı gün Samandıra'dan bir haber geldi ki, Volkan Demirel teknik direktör yardımcısı Erwin'in üzerine yürümüş. Bir 'Volkan patlaması'nı Volkan o gün yaşıyor. Samandıra'da ne yaşıyor diye gittik, tam da bir şey olmamız. Volkan herhalde 'Erwin sen niye öyle bakıyorsun' falan diye yapmış. Volkan bana ve Semih Özsoy'a saygısızlık yaptı. Kes dedikçe devam etti. Başkanına böyle bir ortamda bu şekilde saygısızlık yapan bir oyuncunun diğer oyuncularla bizler yokken neler yapabileceğini düşündüm. Gördüm ki, Volkan'ın uyanması lazım. Disiplinsizlik, yönetim kurulu seviyesinde saygısızlık, bunları gidermek için bir şey yapmama, takım içinde beklediğimiz liderliği, öncülüğü yapmama."


#Fenerbahçe
#Ali Koç
6 yıl önce