|

Almanya'yı karıştıran futbolcu

Alman devi Bayern Münih'in defans oyuncusu Medhi Benatia'nın maaş bordrosunun internete sızması üzerine Alman polisi soruşturma başlattı.

Yeni Şafak
12:01 - 21/01/2016 Perşembe
Güncelleme: 12:30 - 21/01/2016 Perşembe
Diğer

Benatia'nın Kasım ayı bordrosu sosyal iletişim ağı WhatsApp üzerinden paylaşıldı. Kasım ayı bordrosuna göre Benatia aylık 333 bin 400 Euro (yaklaşık 1.1 milyon TL) maaş alıyor. Buna primler de dahil değil. Yıldız futbolcunun maaş bordrosunun internete düşmesi üzerine polis soruşturma başlattı.



Hürriyet'te yer alan habere göre; özel bilgilerin ihlali gerekçesiyle soruşturma açan polis, bordronun resmini kimin çekip dağıttığını bulamayı hedefliyor. Benatia, polise verdiği ifadesinde “Belgeyi katlayıp arabanın torpido gözüne koydum" dediği öğrenildi. İnternete düşen fotoğraf incelendiğinde arabanın içinde çekildiği fark ediliyor. Fotoğrafta bordro belgesiyle birlikte arabanın vitesi görünüyor.



Daha önce de olmuştu

Bayern Münih'de, Juventus'dan aldığı Vidal'ın maaş bordrosunu soyunma odasında diğer futbolcuların göreceği şekilde ortalıkta bırakması da daha önce sorun olmuştu. Şimdi de Benatia'nın maaşının ortaya çıkması kulüp yönetimini harekete geçirdi. Futbolcuların maaş bordrosunu şimdiye kadar kulüpte elden veren Bayern Münih, bundan sonra özel kuryeyle evlerine gönderme kararı aldı. Bayern Münih bu kararı, futbolcu maaşlarının takım içinde bilinmesinin oyuncular arasında kıskançlığa yol açacağına ve ayrıca transfer görüşmelerinde ücretlerin bilinmesinin işlerini zorlaştıracağına inandığı için aldı.












#Medhi Benatia
#bayern münih
#maaş bodrosu
8 yıl önce