|

Altın kemer Ünal Karaman'ın

Kocaeli'de düzenlenen ve bin pehlivanın el bağladığı 7. Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri'nde altın kemerin sahibi Çorumlu Ünal Karaman oldu.

Yeni Şafak
16:46 - 12/05/2015 Salı
Güncelleme: 13:49 - 12/05/2015 Salı
IHA

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale gelen Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşleri'nin yedincisi geç saatlere kadar süren kıyasıya mücadelelerin sonrasında tamamlandı. Seka Park Uçurtma Tepesi önünde gerçekleştirilen ve sezonun ilk yağlı güreşi olması nedeniyle büyük ilgi gören güreşlerin final müsabakasında, rakibi Mehmet Yeşil Yeşil'i yenen Ünal Karaman Altın Kemer'in sahibi oldu.



14 kategoride bin güreşçinin el bağladığı zorlu güreşler sonrasında, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor adına mücadele Faruk Akkoyun, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Ünal Karaman ve Mehmet Yeşil Yeşil ile geçen yılın Kırkpınar Başpehlivanı olan Samsun Büyükşehir Belediyesporlu Fatih Atlı yarı finale çıktılar. Yapılan yarı final müsabakalarının ardından ise finale Mehmet Yeşil Yeşil ve Ünal Karaman çıktı. Uzun süren ve normal sürede galibin olmadığı final müsabakasında puanlamayı kazanan Ünal Karaman 7. Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri'nde 15 bin TL değerindeki Altın Kemer'in sahibi oldu.



Düzenlenen törenle Altın Kemer'ini Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun elinden alan Ünal Karaman, “Bugün burada hem güreş olsun hem seyirci olsun çok güzeldi. Kırkpınar'daki tüm rakiplerim bugün buradaydı. Kırkpınar için çok güzel bir güreş oldu bizim için. Allah kemeri nasip etti. Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne kemeri götürdüğüm için çok mutluyum. İnşallah Melih Gökçek başkanıma Kırkpınar'dan altın kemeri götürmek de nasip olur” dedi.

#Yağlı Güreş
#Seka Park
#Altın Kemer
#Ünal Karaman
#Mehmet Yeşil Yeşil
9 yıl önce
default-profile-img