|

Altın Top ödülünde Mesut Özil tartışması

"2016 yılının en iyi erkek futbolcusu" ödülü için FIFA'nın 23 kişilik aday listesinde yer alan Mesut Özil'in, France Football Dergisi'nin Ballon d'Or listesinde bulunmaması tartışmalara yol açtı.

Yeni Şafak
12:25 - 9/12/2016 Cuma
Güncelleme: 12:41 - 9/12/2016 Cuma
AA
Mesut Özil, geçen sezon Arsenal ile 45 maçta 8 gol atıp 20 asist yapmıştı.
Mesut Özil, geçen sezon Arsenal ile 45 maçta 8 gol atıp 20 asist yapmıştı.

France Football Dergisi, 6 yıl aradan sonra kendi inisiyatifinde vereceği "Altın Top" (Ballon d'Or) ödülü aday listesinde Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil'e yer vermedi.



FIFA'nın bu yıl ayrı olarak düzenlediği "2016 yılının en iyi erkek futbolcusu" ödülü için belirlediği 23 kişilik aday listesinde yer alan Mesut Özil'in, France Football Dergisi'nin listesinde olmaması tartışmalara yol açtı.



Fransız dergisi Mesut Özil'i aday yapmadı

Dünyanın en saygın spor dergilerinden biri olan France Football, bu yıl tek başına vereceği "Altın Top" ödülü için değişikliğe giderek önceden olduğu gibi 23 değil 30 kişilik aday kadrosu belirledi. Fransız dergisinin ardından FIFA da yılın futbolcusu ödülü için 23 futbolcudan oluşan aday listesini açıkladı.



FIFA ve France Football'un aday listesinde 20 ortak futbolcu bulunurken Fransız dergi, FIFA'dan ayrı 10 farklı adaya listesinde yer verdi. FIFA'nın listesinde ise dergiden ayrı olarak Arsenal'in yıldız oyuncuları Mesut Özil ile Alexis Sanches ve Chelseali N'Golo Kante bulunuyor.



Hem geçen sezon, hem de bu yıl Avrupa'da oynadığı futbol ile başarılı bir yıl geçiren, attığı gol ve verdiği paslarla en çok konuşulan futbolcular arasında yer alan Mesut'un listede neden bulunmadığı tartışma konusu oldu.



Mesut'un listede olmaması "tuhaf"

Ballon d'Or ödül törenini 17 yıldır takip eden Brezilyalı gazeteci Jamil Chade yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:


  • "Hangi listenin daha mantıklı yöntemlerle belirlendiğini söylemek zor. Mesut Özil ve Sanchez'in listede olmaması benim tuhafıma gitti."





#Ballon d'Or
#France Football Dergisi
#Mesut Özil
7 yıl önce