|

Anadolu'nun dört bir yanına "hedef" kurulacak

Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, son üç yılda ciddi bir atakla okçuluğu 27 ilden 62 ile çıkarttıklarını belirterek, "Hedefimiz okçuluğu Anadolu'nun her köşesine yaymak" dedi.

Yeni Şafak
12:45 - 7/02/2015 Saturday
Güncelleme: 10:51 - 7/02/2015 Saturday
AA
Okçuluk okullarının hızla Türkiye'nin her yanına yayıldığını ifade eden Topaloğlu, "Okçulukta gelen başarılar ve madalyalar, ilgiyi artırıyor. Bizler de son üç yılda yaptığımız çalışmalar neticesinde önemli başarılar elde ettik. Son üç yılda ciddi bir atakla okçuluğu 27 ilden 62 ile çıkarttık. Hedefimiz okçuluğu Anadolu'nun her köşesine yaymak. Çocuklar, gençler ve aileler okçuluğa büyük bir ilgi duyuyor" diye konuştu. Okçuluk sporunun büyük kaynak gerektiren bir spor olduğunu belirten Topaloğlu, federasyon olarak okçuluk sporunu tercih eden gençlere, çocuklara başlangıç malzemelerini ücretsiz verdiklerini, çalışacak alanları da tahsis ettiklerini söyledi.

Topaloğlu, okçuluk malzemesinin milli takım düzeyine çıktıktan sonra pahalandığını, bunu da federasyon olarak sporculara tahsis ettiklerini dile getirerek, "Okçuluk sporunda hiçbir şekilde ailelere maddi yük getirecek bir mesele olmaz. Bundan hiç endişe etmesinler. Okçuluk zengin sporu değildir. Her türlü gelir düzeyine sahip aileler çocuklarını rahatlıkla gönderebilirler" ifadesini kullandı.


Rio'da madalya için mücadele edeceği
z


Abdullah Topaloğlu, 2016 Rio Olimpiyatları'nda madalya hedeflediklerini belirterek, şunları kaydetti: "Her sporcunun, her spor adamının aklında olimpiyat madalyası vardır. Bizim de aklımızda olimpiyat madalyası var. Rio'da madalya için mücadele edeceğiz. Okçulukta ilk defa da olsa madalya almaya çalışacağız. Okçulukta 12 madalya var. Madalyanın rengi şimdilik çok önemli değil ama bronz olabilir, gümüş olabilir. Okçulukta ilk defa katıldığımız olimpiyatlarda madalya rengi çok önemli değil."
#okçuluk
#2016 Rio Olimpiyatları
#Türkiye Okçuluk Federasyonu
#Abdullah Topaloğlu
9 years ago