|

Anahtar sizde kilidi açın

Fenerbahçe Teknik Direktörü, oyunculara, Antalya maçının dönüm karşılaşması olduğunu söyledi ve “Beşiktaş derbisine kadar puan kaybetmezsek şampiyonluk kapısından içeri girmiş oluruz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/02/2016 Perşembe
Güncelleme: 11:21 - 4/02/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Süper Lig'de Beşiktaş ile amansız bir şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira dün yapılan antrenman öncesinde oyuncularla bir araya geldi, önemli açıklamalarda bulunduğu toplantıda şampiyonluğa nasıl ulaşacaklarını anlattı. Süper Lig'de yarın sarı-lacivertli takımın Antalyaspor ile deplasmanda karşılaşacakları maçın önemine vurgu yapan Portekizli teknik adam, “Şampiyonluk anahtarı sizin elinizde. Artık her şey kapıyı açıp sadece içeri girmeye kaldı. Antalyaspor maçı bu yolda bizim için dönüm karşılaşması. Antalyaspor karşısında alınacak 3 puan şampiyonluk kilidini açacaktır" ifadelerini kullandı. Ligde zirvedeki iddialarını güçlü bir şekilde sürdürme açısından Antalyaspor karşısında alınacak 3 puanın önemine vurgu yapan Pereira, “Bu maçtan 3 puan alıp, Beşiktaş derbisine kadar puan kaybetmezsek o zaman şampiyonluk kapısından içeri girmiş oluruz. Bu maçta sizlerden sadece ama sadece galibiyeti düşünmenizi ve sahada elinizden geleni yapmanızı istiyorum" şeklinde konuştu.



ŞİFRE 80 PUAN


Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, sezon sonu için hedeflediği puan için çıtayı yükseğe koydu. Ligde 19 hafta sonunda 46 puan toplayan sarı-lacivertli takımda, Portekizli teknik adam, geride kalan 15 hafta için ise hedefini minumum 34 puan olarak belirledi. Tüm konuşmalarında "Sezon sonunda şampiyon olacağız" diyerek iddialı konuşan Pereira, "Her maça kazanmak için çıkacağız. Özellikle kendi sahamızda oynayacağımız maçlarda kayıp yaşamamalıyız. Deplasmanda ise minumum puan kaybı yapacağız. Hedefimiz sezonu 80 puanın üzerinde tamamlamak " dedi. Portekizli teknik adam, kulüp başkanı Aziz Yıldırım ile daha önce yaptıkları görüşmelerde de sarı-lacivertli takımın sezonu 80 puanın üzerinde tamamlayabileceğini söylemişti.



Stoper kalmadı dikkatli olun!


Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira'nın dün yapılan antrenmanda, oyunculara yaptığı espriler damgasını vurdu. Ba'nın sakat, Kjaer'in cezalı olması üzerine kadroda iki stoperi kalan Fenerbahçe'de Portekizli teknik adam, sabah antrenmanında “Dikkat edin. Alvec ve Kadlec bize lazım. Onları sakatlayacak hareket yapmayın" derken “İkiniz de Antalya maçında bana lazımsınız. Saha içinde mutlaka kalmalısınız. Kendinizi riske edecek hareketlerden kaçının yoksa alternatifiniz yok" diye takıldı.



Van Persie






Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira Antalyaspor maçı yaklaşırken ilk 11'i de şekillendirdi. Sarı-lacivertli takımda sakatlıkları nedeniyle tedavileri devam eden Gökhan Gönül ve Ba ile cezalı olan Kjaer bu maçta forma giyemeyecek. Pereira, defansta Şener, Alves ve Kadlec'in yeri garanti, sol bekte ise Hasan Ali-Caner Erkin ikilisi arasında bir tercih yapacak. Portekizli çalıştırıcı, Hasan Ali'nin takımla birlikte çalışmalara başlamasının ardından sol bekte kararını maç saatinde verecek. Orta sahada ise Ozan Tufan'ın yerine sakatlığı geçen Diego Ribas forma giyecek. Orta saha üçlüsü Mehmet Topal-Josef ve Diego'dan oluşacak. Pereira'nın forvette ise van Perise'yi tercih etmesi bekleniyor. Fernandao ise yedek kulübesinde oturacağı gelen haberler arasında. İleri üçlü Markovic, Nani ve van Persie'den oluşacak.



Kanatlar çalışıyor


Fenerbahçe'nin en büyük hücum gücü kanatlar. Sarı-lacivertli takımın kanatlarında Nani-Volkan Şen, Alper, Markovic gibi isimler yer alıyor. Bu oyunculardan Nani 6 gol 4 asist, Alper 3 asist 2 gol, Volkan Şen 2 asist, Markovic 2 asist olmak üzere kanat oyuncuları 19 gole katkıda bulundu. Kanat bekleri de eklendiğinde Hasan Ali'nin 2 asist 1 gol, Caner Erkin'in 1 asist, Gökhan Gönül 'ün 1 golü bulunuyor. Kanat bekleri de 5 gole katkıda bulundu. Fenerbahçe'de orta saha oyuncularının skora katkısı ise oldukça az. Diego Ribas 1 gol 3 asist, Josef 1 gol, Mehmet Topal 2 asist yaparak 7 gole katkıda bulunurken, Ozan Tufan'ın ise henüz asist ve gol anlamında skora katkı yapamaması hayal kırıklığına neden oldu. Orta sahanın skora katkı anlamında kısır bir görüntü sergilemesi Fenerbahçe'nin az gol atmasının da en büyük nedeni olarak gösteriliyor.



Harcayan değil kazanan olacak


Fenerbahçe'de artık transfer politikası tamamen değişti. Devre arasını transfer yapmadan kapatan sarı-lacivertli yönetim, gelecek sezon için planlamalarını şimdiden yapıyor. Sarı-lacivertli ekibin scout ekibi belirledikleri genç ve yıldız adayı oyuncuların gelişimlerini takip edecek. Fenerbahçe yönetimi de sezon sonunda genç ve gelecek vaad eden isimleri kadrosuna katarak, bu oyuncuları geliştirip yüksek bedellere satmayı hedefliyor. Yönetim artık transferde sadece para harcayan değil para kazanan bir kulüp olmak istiyor.



Nani'nin kız arkadaşı İstanbul'da ortaya çıktı


Fenerbahçe'de futbolcuların eşleri düzenledikleri organizasyonlarla bir araya geliyor. Önceki gün Diego Ribas'ın oğlu Davi için yapılan doğum günü kutlamasında futbolcuların çocuklarına özel çizgi film karakterlerinin kostümleri yapıldı. Luis Nani'nin kız arkadaşı Danile Martins oğlu için yaptırdığı örümcek adam kostümünü ınstagram hesabından paylaşıp “Bu çocukları seviyorum arkadaşlar ve parti" mesajını yazdı.





#Fenerbahçe
#Vitor Pereira
#Süper Lig
8 yıl önce