|

Galatasaray galibiyet hasretini 8 maça çıkardı

Süper Lig'in 32. haftasında deplasmanda Ankaragücü'ne 1-0 kaybeden Galatasaray, galibiyet hasretini 8 maç çıkardı. Mücadelenin özetine haberimizden ulaşabilirsiniz.

20:24 - 12/07/2020 Pazar
Güncelleme: 09:29 - 13/07/2020 Pazartesi
Yeni Şafak
Fatih Terim
Fatih Terim

Süper Lig'in 32. haftasında Ankaragücü sahasında Galatasaray'ı konuk etti. Kritik mücadeleyi Ankaragücü 62. dakikada Scarione'nin penaltıdan attığı golle 1-0 kazandı. Bu sonucun ardından Galatasaray 52 puanda kalırken, Ankaragücü ise 29 puana yükseldi.

Galatasaray'da kötü seri devam ediyor

Galatasaray, Süper Lig'de sahaya çıktığı son 8 maçı da kazanamadı. Ligde son olarak 1 Mart'ta Gençlerbirliği'ni 3-0'la yenerek 3 puan alan sarı-kırmızılar, daha sonraki 8 maçta 4'er beraberlik ve yenilgi aldı. Sarı-kırmızılılar, lig tekrar başladıktan sonra oynadığı 6 maçta da kazanamadı. Bu karşılaşmalarda ise sarı-kırmızılılar, 2 beraberlik, 4 yenilgi yaşadı.

Genç kaptandan hata

Galatasaray'ın sahaya kaptan olarak çıkan 17 yaşındaki stoperi Emin Bayram, yaptığı üste üste hatalar sonucu penaltıya sebebiyet verdi. Süper Lig'de ilk 11'de ilk kez forma şansı bulan Emin, maçın 61. dakikasına savunmadan çıkarmak istediği topu Orgille'e kaptırdı. Aynı oyuncuyu ceza sahasında düşüren Emin, takımının gol yediği penaltıya sebep oldu.

MKE Ankaragücü umudunu korudu

Süper Lig'de son sırada yer alan MKE Ankaragücü, aldığı galibiyetle son 2 haftaya biraz daha umutlu girdi. Zorlu rakibini 1-0 yenerek İbrahim Üzülmez yönetiminde ilk galibiyetini alan başkent temsilcisi, puanını 29'a yükseltti. Ligde 6 maç sonra kazanan MKE Ankaragücü, 15. sırada ve bir maçı eksik olan Çaykur Rizespor'un 3 puan gerisinde bulunuyor. Sarı-lacivertliler, ligin son 2 haftasında Fraport-TAV Antalyaspor'la sahasında, Yukatel Denizlispor'la deplasmanda karşılaşacak.

Ankaragücü-Galatasaray karşılaşmasının önemli dakikaları

19’uncu dakikada sağ kanattan Scarione topu ceza sahasına gönderdi. Topla buluşan Lobjanidze’nin vuruşu kalenin sağından dışarı gitti.

23’üncü dakikada köşe vuruşunu kullanan Pinto, ceza sahasına ortaladı. Arka direkte topa Pazdan’dan önce Taylan müdahale etti ve topu kornere gönderdi.

35’inci dakikada Belhanda’nın pasında topla buluşan Taylan, ceza yayı üzerinden şutunu çekti, top üstten auta gitti.

37’nci dakikada Galatasaray ceza sahası içerisinde yaşanan karambolde top Michalak’ın önünde kaldı. Michalak’ın sağ çaprazdan yaptığı vuruşta kaleci Okan gole izin vermedi.

İlk yarı 0-0 beraberlikle sonuçlandı.

54’üncü dakikada sol kanattan Ömer Bayram kale sahasına ortasını yaptı. Arka direkte topla buluşan Belhanda’nın vuruşu dışarı gitti.

58’inci dakikada Ömer Bayram’ın kullandığı serbest vuruşta top direkten oyun alanına döndü. Seken top Taylan gelişine vurdu, topa Pazdan ayak koydu.

61’inci dakikada Ankaragücü penaltı kazandı. Ceza sahası içerisinde Michalak, Emin Bayram’ın müdahalesi ile yerde kaldı ve hakem beyaz noktayı gösterdi.

62’nci dakikada penaltı vuruşunda topun başına geçen Oscar Scarione, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 1-0

Karşılaşmadan Ankaragücü 1-0 galip ayrıldı.


#Ankaragücü
#Galatasaray
4 yıl önce