|

Annesi sırtında taşıdı, o dünyaları kaldırdı

Antalya'da 2 aylıkken geçirdiği ameliyat sonucu felç kalan ve ilkokul 3. sınıfa kadar annesinin sırtında okula giden 17 yaşındaki Faruk Öztürk, 1 yıl önce başladığı halterde Avrupa ikincisi oldu.

Yeni Şafak
23:21 - 2/12/2015 Çarşamba
Güncelleme: 21:23 - 2/12/2015 Çarşamba
AA

Faruk Öztürk, Türkiye'yi yurt dışında temsil ederken madalya kazanmanın güzel bir duygu olduğunu dile getirdi. Bedensel engelli milli sporcu Faruk Öztürk, bir yıl önce başladığı halterde gençler kategorisinde Avrupa ikincisi olmayı başardı.



Antalya'nın Kepez ilçesinde Elazığlı bir ailenin dördüncü çocuğu olarak dünyaya gelen Faruk Öztürk, belindeki sorun nedeniyle geçirdiği ameliyatın ardından felç kaldı. Yaşamına bedensel engelli olarak devam eden Öztürk, ilkokulun ilk üç senesinde annesinin sırtında okula gitti.



Daha sonra alınan tekerlekli sandalye ile okul yaşamını sürdüren Öztürk, bir yandan da spora başladı. Öztürk, 4 yıl süren tekerlekli basketbolun ardından, eğitim gördüğü Hüsniye Özdilek Ticaret Meslek Lisesi'nde bir yıl önce başladığı halterde küçük yaşına rağmen büyükler kategorisinde yarışarak Türkiye dördüncüsü oldu.



Gençlerde Avrupa ikincisi

Macaristan'da düzenlenen Bedensel Engelliler Avrupa Şampiyonası'nda gençlerde 88 kiloda 125 kilo kaldıran 17 yaşındaki milli sporcu, Avrupa ikincisi olarak büyük bir başarıya imza attı.



Milli sporcu Öztürk, yaptığı açıklamada, dört yıl tekerlekli basketbol oynadıktan sonra, antrenörü Ekrem Celil sayesinde halter sporuna başladığını belirtti.



Bir senedir her gün 1,5 saat antrenman yaptığını ifade eden Öztürk, "Çalışa çalışa Bedensel Engelliler Türkiye Halter Şampiyonası'na katıldım. Gençler kategorisi olmadığı için büyüklerde yarıştım ve dördüncü oldum. Sonra Macaristan'da yapılan Bedensel Engelliler Avrupa Şampiyonası'nda 88 kiloda 125 kilo kaldırarak gençlerde ikinci oldum" diye konuştu.



"Bana sahip çıkmalarını istiyorum"



Faruk Öztürk, Türkiye'yi yurt dışında temsil ederken madalya kazanmanın güzel bir duygu olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:



"Hedefim 2020'deki Yaz Olimpiyatları'na gitmek. Orada da iyi dereceler elde etmek istiyorum. Bunun için çalışmaya devam edeceğim, ancak destek gerekiyor. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'den bana sahip çıkmalarını istiyorum."



#halter
#sporcu
#milli
8 yıl önce