|

'Arda genç isimler için rol model'

Beşiktaşlı futbolcu Jose Ernesto Sosa, "İlk yarıda yaptığımız bazı hatalar vardı, bunlardan ders çıkarmak ve ikinci yarıda tekrarlamamak istiyoruz" dedi.

Yeni Şafak
17:14 - 22/01/2015 Perşembe
Güncelleme: 15:14 - 22/01/2015 Perşembe
AA
Sosa, takımının Antalya Side'de yaptığı devre arası kampında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kampların ligin son bölümüne hazırlanmak için iyi bir fırsat olduğunu belirten Sosa, "Fiziki olarak hazırlanmaya çalışıyoruz. Ligin ikinci yarısı daha zordur, fiziksel anlamda futbolcular zorlanır. Bu etaplara takım halinde hazırlanıyoruz. Takım halinde aynı çizgide devam edeceğimize inanıyorum. İlk yarıda yaptığımız bazı hatalar vardı, bunlardan ders çıkarmak ve ikinci yarıda tekrarlamamak istiyoruz" diye konuştu. 


Spor Toto Süper Lig'in artıları bulunduğuna dikkati çeken Sosa, "Çok çekişmeli ve büyük mücadelelere sahne olan bir lig. Büyük takımların her zaman kazanmaları lazım. Diğer takımlar da büyük takımları çok zorluyor, her maç puan alabilecek kapasitedeler. Puan tablosunda herkes birbirine yakın duruyor. İkinci yarıda lige damga vuracak takım, küçük detayları düşünebilen ve sahaya yansıtabilen takım olacak" ifadelerini kullandı.


Sosa, uzun aradan sonra Beşiktaş'ın attığı frikik golünün sahibi olduğunun hatırlatılması üzerine ise "Kerim, Oğuzhan ve Cenk gibi çok kaliteli ayaklarımız var. Maç kitlendiği anlarda duran toplardan yararlanmak lazım. Futbolda gol atmanın önemli bir yolu da duran toplardır" değerlendirmesinde bulundu. 


"Arda Turan genç isimler için rol model"


Sosa, eski takım arkadaşı Arda Turan ile ilgili bir soruya ise "Arda, önemli bir ligde ciddi performans ortaya koyuyor. Performansı bir kez ortaya kopabilirsiniz ama bunu sürdürebilmek çok zor, Arda da bunu başardı, hem takımı hem kendi adına iyi işler yapıyor. Bence ülke futbolu için çok önemli. Türkiye'de olan genç futbolcular için rol model. Diğer oyunculara da neler becerebilecekleri şeylerin yolunu çiziyor" yanıtını verdi.


"Her şey küçük detaylarda gizli"


Sosa, rakiplerini çok düşünmeden kendi takımlarına odaklanmaları gerektiğinin altını çizerek, "Futbolda dün yok, bugün var. Şu an için iyi bir pozisyondayız. Sonuna kadar mücadele edip, şampiyonluk kupayı kaldırmak istiyoruz" dedi.


Derbi maçta Beşiktaş'ın galibiyetinin olmadığının sorulması üzerine Sosa, "Her şey küçük detaylardan oluşuyor. İlk yarıdaki hatalarımızdan ders çıkaracağız derken, sadece derbileri kastetmedim. Diğer maçlarda kaybettiğimiz puanları da işaret ettim. Puan kaybetmemek için hırslı bir şekilde çalışmalara devam ediyoruz. çok güzel bir oyuncu grubuna sahibiz. Tecrübeli olanlar, gençlere bu tecrübelerini aktarıyor. Başarıya ulaşacak seviyedeyiz" cevabını verdi.


UEFA Avrupa Ligi ikinci turunda Liverpool ile eşleşmesiyle ilgili de Sosa, "Çok önemli bir maç. (8-0'lık maç) O gün oynamış oyunculardan hemen hemen hiçbiri şu an oynamıyor. Büyük bir kura çektik. Gideceğiz ve Beşiktaş formasını en iyi şekilde temsil edeceğiz" diye konuştu.
#futbol
#SÜPERLİG
#Spor Toto Süper Lig
#basın toplantısı
#Beşiktaş
#Jose Ernesto Sosa
#devre arası kampı
#sosa
9 yıl önce