|

Arda sorunu FIFA'da

Barcelona Kulübü, Arda Turan'ın İspanya Birinci Futbol Ligi'ne (La Liga) kaydedilmesi girişiminde geri adım atmazken, milli futbolcunun hemen oynatılması için konuyu FIFA Tahkim Kurulu'na taşıyacağını açıkladı.

Yeni Şafak
23:49 - 14/10/2015 Çarşamba
Güncelleme: 23:51 - 14/10/2015 Çarşamba
AA

Barcelona Kulübü'nden yapılan açıklamada, yönetim kurulu toplantısında Arda Turan'la ilgili yaşanan yasal konulara ilişkin bilgilendirme yapıldığı belirtildi. Kulüp avukatlarının, sakatlanan ve sezonu kapatan Rafinha'nın yerine La Liga'ya Arda Turan'ın kaydedilmesi için onayı istenen FIFA'nın hiçbir cevap vermediğini bildirmesi üzerine yarın FIFA Tahkim Kurulu'na başvurulacağı kaydedildi.



Barcelona, FIFA Tahkim Kurulu'na yapılacak başvuru için "Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) yapılacak itiraz öncesindeki adım" ifadesini kullandı.



FIFA, altyapısındaki bazı oyuncularla kural dışı sözleşme imzaladığı gerekçesiyle Barcelona'ya 2 dönemlik transfer yasağı getirmişti.



Temmuz ayında Barcelona ile sözleşme imzalayan Arda Turan'ın, normal şartlarda 2016'nın ocak ayında takımın formasını giymesi gerekiyor. Fakat Barcelona, İspanya Futbol Federasyonu'nun yönetmenliğinde bulunan "Kulüpler, bir futbolcusu uzun süre sakatlık geçirmesi durumunda yeni bir oyuncusunu lige kaydettirebilir" maddesi doğrultusunda eylül ayında sakatlanan ve sezonu kapatan Rafinha'nın yerine Arda Turan'ın lige kaydedilmesi gerektiğini savunuyor.



#arda turan
#barcelona
#FIFA
8 yıl önce