|

Arda Turan son ana kadar Galatasaray'ı bekledi

Barcelona'dan devre arası transfer döneminde ayrılmak için talepte bulunan ve kendisine gelen teklifleri değerlendiren Arda Turan, Başakşehir'le anlaşmaya vardı. Milli futbolcunun bu kararı Galatasaraylılar arasında tartışma çıkartırken Arda Turan'ın son ana kadar eski takımından teklif beklediği ancak bu durumun gerçekleşmemesi sonrasında Başakşehir'den gelen talebe 'evet' dediği belirtildi.

Yeni Şafak
16:23 - 13/01/2018 Cumartesi
Güncelleme: 19:01 - 13/01/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Arda Turan, Barcelona'dan ayrılarak Başakşehir'le 2.5 yıllık kiralık sözleşme imzaladı.
Arda Turan, Barcelona'dan ayrılarak Başakşehir'le 2.5 yıllık kiralık sözleşme imzaladı.

Başakşehir'le 2.5 yıllık kiralık sözleşmesi imzalayan Arda Turan, Galatasaraylı taraftarların tepkisini çekti. Milli futbolcunun Türkiye'de sarı kırmızılılardan başka bir takımda oynamasını eleştiren taraftarlar, Arda Turan'ın kararını sorguladı. Ancak milli yıldızın son ana kadar eski takımından teklif beklediği ortaya çıktı.

Fatih Terim'e rağmen istedi
Sezon başında Galatasaray'a transferi Barcelona kulübünün maddi istekleri sebebiyle gerçekleşmeyen Arda Turan, devre arasında eski takımına dönüş hazırlığı yapıyordu ancak Fatih Terim'in sarı kırmızılıların başına geçmesiyle birlikte bu transfer zora girdi. İkilinin milli takımda yaşadığı sorunlar sebebiyle bu transferin olmayacağı ön görülse de Arda Turan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada bu iddiaları yalanladı. Bir gazetede çıkan
"Fatih Terim'le çalışmam"
haberini yalanlayan milli futbolcu aslında Galatasaray camiasına mesaj göndermişti.


Abdullah Avcı'yı tercih etti
  • Sezon başından bu yana Barcelona'da forma şansı bulamayan ve artık forma giymek isteyeceği bir takıma transfer olmak isteyen Arda Turan, belki de kariyerinin en önemli kararlarından birini verdi. Bu aşamada sürekli oynayabileceği ve kendisini anlayacak bir teknik adama ihtiyacı vardı. Arda'nın futbol kariyerine yön veren teknik direktör Abdullah Avcı'nın da burada olması 30 yaşındaki futbolcunun Türkiye'ye dönüşü için en uygun kapıydı.
Beşiktaş ihtimalinin ardından Avcı devreye girdi

Arda Turan'ın Beşiktaş'a transfer ihtimalinin basında yer almasının ardından milli futbolcuya transfer tekliflerini ileten Abdullah Avcı, milli yıldızın düşünmek istemesi sonrasında beklemeye geçti. Milli futbolcu, Avrupa'dan transfer teklifleri almasına rağmen sürekli oynayabileceği ve taraftar baskısını yaşamayacağı Başakşehir'e gelmeyi kabul ederken Barcelona'nın inadının kırılmasıyla İstanbul'a dönüş yaptı.

Arda'nın dönüşü kesin dönüş değil!
  • Arda Turan'ın Başakşehir'le sözleşmesinde 2.5 yıl yazmasına rağmen dikkat çeken bir ayrıntı söz konusu. Milli futbolcunun transferi için yapılan anlaşmadan Katalan kulübü, yıldız ismi sözleşme süresi içerisinde satma hakkına sahip olacak. Bu da demek oluyor ki Arda Turan eski performansına dönüş yaptığı takdirde yeniden Avrupa kapılarını kendine açabilir.
Vedasından 'mesaj' verdi!
Arda Turan, Barcelona için yazdığı veda mektubunda ciddi mesajlar verdi. Milli futbolcunun yazısında en dikkat çeken bölüm ise
"Yeniden o çok sevdiğiniz adama dönüşmek için elimden ne gerekiyorsa yapacağım"
sözüydü. 30 yaşındaki futbolcu verdiği bu mesajla bir nevi kendini kanıtlama yoluna gireceğinin işaretlerini verdi.

#Başakşehir
#Arda Turan
#Barcelona
6 yıl önce