|

Arnavutköy'ün başpehlivanı 'Demir Adam'

Geleneksel 5. Arnavutköy Belediyesi Yağlı Güreş Şampiyonası'nda 300 pehlivan kıran kırana mücadele etti. Finalde Mehmet Yeşil Yeşil'i yenen 'Demir Adam' lakaplı Abdullah Güngör, şampiyon oldu.

Yeni Şafak
17:47 - 11/10/2015 Pazar
Güncelleme: 17:55 - 11/10/2015 Pazar
Yeni Şafak

İstanbul'da her sene binlerce güreş severi bir araya getiren Arnavutköy Belediyesi Yağlı Güreşleri, bu sene de çekişmeli güreşlere sahne oldu.



Başpehlivanlık kategorisi sporcuları er meydanına ay-yıldızlı tişörtlerle ve ellerinde Türk bayraklarıyla girdi. Vatandaşlar tarafından ayakta alkışlanan Pehlivanlar, mehteran eşliğinde Türk bayraklarını dalgalandırarak, izleyenlere selam verdiler ve coşku dolu anlar yaşandı. Ardından Pehlivanlar şampiyonluk mücadelesi için yağlandılar ve tekrardan er meydanına çıktılar.



Recep Kara, Orhan Okulu, Abdullah Güngör, Mehmet Yeşil Yeşil, Fatih Atlı, Osman Aynur gibi isimler Arnavutköy'de şampiyonluk için mücadele veren güreşçiler arasındaydı. Yarı finalde Abdullah Güngör, son Kırkpınar Başpehlivanı Orhan Okulu'yu, Mehmet Yeşil Yeşil ise Fatih Atlı'yı mağlup ederek isimlerini finale yazdırdılar.



Final karşılaşması ise adeta nefes kesti. Yaklaşık iki saat süren mücadelenin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan Samsunlu Abdullah Güngör, Ankara Büyükşehir Beledyespor'dan Antalyalı Mehmet Yeşil Yeşil'i akıllı bir taktik uygulayarak mağlup etmeyi başardı. Şampiyon Başpehlivan Abdullah Güngör'e kupa ve ödülü, Arnavutköy Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu ve Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı tarafından verildi.



'Şehit aileleri ve gaziler adına güreşiyorum'

Abdullah Güngör Arnavutköy Belediyesi Geleneksel 5. Yağlı Güreşleri Başpehlivanı olurken yaptığı açıklamada, "Bugün burada şampiyon oldum. Büyük mücadele verdim. Finalde, daha önce Kırkpınar şampiyonu olmuş Mehmet Yeşil Yeşil'i yendim. Mutluyum" diye konuştu.


Ülke gündemine de değinen Güngör, "Malum ülkemizde terör olayları var. Bizler vatanını, milletini seven insanlarız. Devletimizin bu konuda gerekli her şeyi yaptığından şüphemiz yoktur. Bu yüzden bütün şehit aileleri ve gaziler adına güreşiyorum" diye konuştu.


#​​​İstanbul
#Arnavutköy
#Yağlı Güreş
#Abdullah Güngör
8 yıl önce