|

Asıl öfke Başkan Özbek'e

Astana maçında oyundan alınmasına tepki gösteren, maç sonunda da “Bunu bana değil, hocaya hatta başkana sorun” diyen Alman yıldızın, Galatasaray'a transferi sürecinde Başkan Dursun Özbek tarafından sol kanat veya forvette oynatılacağı teminatı aldığı öğrenildi.

Yeni Şafak ve
08:00 - 2/10/2015 Cuma
Güncelleme: 08:52 - 2/10/2015 Cuma
Yeni Şafak

Süper Lig'deki istikrarsız sonuçların ardından Şampiyonlar Ligi'nde iki maçta 1 puan toplayan, özellikle grubun en zayıf takımı olarak görülen Astana karşısına etkisiz bir oyun ortaya koyan Galatasaray'da kara bulutlar bir türlü dağılmıyor. Avrupa kupalarında en kötü dönemini geçiren, Şampiyonlar Ligi'nde üst üste 10 maçtır galip gelemeyen sarı-kırmızılılarda, son kriz Lukas Podolski'yle patlak verdi. Astana maçında oyundan çıkarken ellerini iki yana açarak “Neden ben?" tepkisini veren, yedek kulübesi önündeki su şişelerini tekmeleyen Alman futbolcu, maç sonunda da oyundan alışı için “Bunu bana değil hocaya, hatta başkana sorun" cevabını verdi; forvet yerine; sağda, solda ya da ortada oynatılmasına tepki gösterdi.



Podolski'nin Astana maçı sonrasında oynatıldığı mevkiyle ilgili eleştirilerde bulunurken, Başkan Dursun Özbek'i de işin içine katmasının nedeni belli oldu. Başkan Dursun Özbek'in Podolski ile transfer pazarlığı yaparken sol kanat ve forvette oynatılacağı yönünde teminat verdiği, Alman yıldızın da bu durumun söylendiği gibi gerçekleşmemesi nedeniyle rahatsız olduğu öğrenildi. Podolski'nin ayrıca maç içinde istediği pasları alamadığından şikayetçi olduğu kaydedildi.



Sneijder'den ince mesaj


Galatasaray'ın Hollandalı yıldızı, takımın futbolunu eleştirdi; akıllara menajerinin açıklamaları geldi.


Galatasaray'da sözleşmesinin uzatılması konusunda henüz anlaşma sağlanamayan Wesley Sneijder, Astana maçı sonrasında yönetime ince mesajlar verdi. “Bu seviye, böyle basit hataları affetmez" diyerek sergiledikleri kötü oyuna işaret eden Hollandalı yıldız, “Ben Şampiyonlar Ligi'nde oynamaya devam etmek istiyorum" diyerek imalı bir ifade kullandı. Sneijder'in bu sözü, menajerinin ifadelerini akıllara getirdi. Menajer Guido Albers, sarı-kırmızılı yönetimle yaptıkları sözleşme yenileme görüşmeleri döneminde Sneijder'in Şampiyonlar Ligi'nde iddialı olacak bir takımda forma giymek istediğini söylemişti. Gruptan çıkmak için önünde 4 maç olan sarı-kırmızılı takımda Sneijder'in geleceğinin Şampiyonlar Ligi gruplarında alınacak sonuçlara bağlı olması yüksek ihtimal. Sezon sonuna kadar sözleşmesi olan Hollandalı yıldız, Ocak ayından itibaren kariyerindeki yeni dönem için gelen teklifleri değerlendirmeye alacak. G.Saray'ın Avrupa kupalarında Aralık ayından sonrasını görüp görmemesi, kararında etkili olacak.



Hamza hoca rapor verecek


G.Saray yönetimi, son haftalarda alınan istikrarsız sonuçlar, Astana karşısında kötü futbol nedeniyle teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'ndan geniş kapsamlı bir rapor istedi. Başkan Dursun Özbek'in kardeşi ve aynı zamanda futbol takımından sorumlu olan Mehmet Özbek ve sportif direktör Cenk Ergün dün Hamza hocayla bir araya geldi. Genç teknik adama yaşanan puan kayıplarının nedenini soran yöneticiler, Astana karşısındaki 2-2'lik beraberlikten çok, oynanan futboldan endişe duyarak ayrıntılı bir rapor hazırlamasını talep etti. Galatasaray yönetimi, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'na karşı ilk kez böyle bir tavır takınırken, genç teknik adamın yönetimin bu talebi karşısında hayal kırıklığına yaşadığı ancak yine de isteden raporu hazırlayacağı öğrenildi.



Yönetim endişeli!


G.Saray yöneticisi Fatih İşbecer, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'ndan rapor istenmesiyle ilgili kısa bir açıklama yaptı. Astana maçında elde edilen skor ve futbolun kendilerini çok üzdüğünü belirten İşbecer, "Hocamız ile oturup enine boyuna konuşacağız. Sorun ne ve biz yönetim olarak kendisine nasıl yardımcı oluruz? Astana maçındaki futbol doğrusu bizi endişeye sevk etti. Biz iyi takımız ve bunu en kısa sürede toparlanarak göstermeliyiz" dedi.





#galatasaray
#dursun özbek
#Hamza Hamzaoğlu
#Sneijder
9 yıl önce