|

Aslan kritik virajda

UEFA Şampiyonlar Ligi Schalke 04 ekibiyle deplasmanda karşılaşacak Galatasaray, mücadeleden galibiyetle ayrılması durumunda ikinci sıraya yerleşecek ve gruptan çıkma iddiasını son maçlara taşıyacak.

Haber Merkezi
09:04 - 6/11/2018 Salı
Güncelleme: 09:22 - 6/11/2018 Salı
Yeni Şafak
Galatasaray Schalke ile oynanan ilk maçtaki 11'i.
Galatasaray Schalke ile oynanan ilk maçtaki 11'i.

Ülkemizi Şampiyonlar Ligi’nde temsil eden Galatasaray, D Grubu 4. hafta maçında bugün Almanya’nın Schalke takımına konuk olacak.

Schalke’nin yanı sıra Rusya’dan L. Moskova ve Portekiz’den Porto takımlarının yer aldığı D Grubu’nda birer galibiyet, beraberlik ve mağlubiyetle 4 puan toplayan sarı-kırmızılı ekip, 3. sırada bulunuyor. Alman ekibi ise 1 galibiyet, 2 beraberlikle 5 puan topladı ve grupta 2. sırada yer aldı. İki takım arasında İstanbul’da oynanan maç, 0-0 beraberlikle sonuçlanmıştı. Sarı-kırmızılılar için grubun son iki maçı öncesi bu karşılaşma büyük önem taşıyor. Aslan, Almanya’da kazanırsa Schalke’nin üstüne çıkarak ikinci sıraya yerleşecek ve gruptan çıkma iddiasını son maçlara taşıyacak.

Grubun diğer maçında ise aynı saatte lider Porto ile L. Moskova, Portekiz’de karşılaşacak.

Avrupa’da 100. galibiyet peşinde

Şampiyonlar Ligi D Grubu’nda Almanya’nın Schalke takımı ile deplasmanda karşılaşacak olan Galatasaray, Avrupa kupalarında 275. müsabakasına çıkacak. Sarı-kırmızılılar geride kalan maçlarda 99 kez galip gelirken, 103 kez de mağlubiyet yaşadı. 72 maç ise beraberlikle tamamlandı.

Söz konusu müsabakalarda Cimbom rakip fileleri 373 kez havalandırırken, kalesinde ise 405 gol gördü. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi tarihinde ise bugüne kadar 107 kez sahaya çıktı.

Saat 23.00'te başlayacak ve beIN Sports 1'den yayınlanacak mücadelenin muhtemel 11'leri şöyle;
  • Schalke:
    Nübel, Bentaleb, Sane, Nastasic, Serdar, Uth, Caligiuri, Rudy, Harit, Embolo, Konoplyanka.
  • Galatasaray:
    Muslera, Linnes, Serdar, Ozan, Ömer, Donk, Ndiaye, Onyekuru, Belhanda, Rodrigues, Sinan.


#Galatasaray
5 yıl önce