|

Aslan tam gaz devam

Sezonun ilk haftasında Kayserispor'u 4 golle deviren Galatasaray, dün de deplasmanda Osmanlıspor'u Maicon, Gomis ve Tolga ile geçti. Ev sahibine ise Serdar Gürler'in golü yetmedi. İlk 2 haftayı kayıpsız atlatan sarı-kırmızılılar, Beşiktaş ve Başakşehir'in kazanamadığı, Fenerbahçe ve Trabzonspor'dan ise en az birinin puan bırakacağı haftayı karlı kapattı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/08/2017 Pazar
Güncelleme: 03:10 - 20/08/2017 Pazar
Yeni Şafak
Aslan tam gaz devam
Aslan tam gaz devam

Süper Lig'e evinde Kayserispor karşısında 4-1'lik galibiyetle merhaba diyen Galatasaray, ikinci haftada Osmanlı deplasmanında da üç puanı cebine koydu. Sarı-kırmızılılar, yaptığı transferlerle yeni sezona yeni bir takım olarak girerken, ilk iki haftada fire vermedi. Son 2 sezondur Osmanlı deplasmanında kazanamayan Cimbom, bu şanssızlığı kırdı ve güzel futbolla galibiyete ulaştı. Beşiktaş ve Başakşehir'in puan kazanamadığı, Fenerbahçe ve Trabzonspor'dan ise en az birinin puan bırakacağı haftayı karlı kapattı. 11. dakikada Belhanda'nın sağ kanattan pas olarak kullandığı serbest vuruşu Mariano içeri açtı; Fernando şutunda isabet bulamadı. 14'de Belhanda'nın sağ taraftan kullandığı korner vuruşunu Osmanlı defansı ön direkte havalandırırken Maicon kafa vuruşuyla tamamladı ve takımını öne geçirdi: 0-1. 24'te Laval ceza sahası dışından şutunu gönderirken top kaleci Muslera'nın kucağında kaldı. 31'de Rodrigues'in çizgiye inerek içeri açtığı ortada Gomis'in sert şutu ağlarla buluştu: 0-2. 50'de Laval'ın ara pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Serdar Gürler şutunda Muslera'yı geçemedi. 53'de Mariano'nun pasıyla ceza sahasına giren Belhanda'nın şutu güçsüz kalırken, Hakan Arıkan kolayca topa sahip oldu. 56'da Mariano'nun pasında ceza sahası yayı üzerinde topla buluşan Tolga, ceza sahasına girdikten sonra çekip gönderdiği şutla gole ulaştı: 0-3. 58'de Regattin'in açtığı ortayı ceza sahası içerisinde Tugay indirirken Serdar Gürler tamamladı ve farkı azalttı: 1-3. 64'de Rodrigues'in bu kez sol kanattan ortalarken, Gomis bu kez Hakan'ı geçemedi. 68'de Serdar Aziz'in yaptığı pas hatasıyla Osmanlı bir anda sarı-kırmızılı takımı hazırlıksız yakalarken, Serdar Gürler'in sol kanattan açtığı ortada Regattin, boş kaleye topu gönderemedi. Karşılaşmada başka gol olmazken, sarı-kırmızılı takım üç puanı üç golle almayı başardı.


Selçuk İnan tribünlere gitmedi

Galatasaray'da, transfer sezonu kapanmadan takımdan ayrılacağı yönünde söylentiler bulunan Selçuk İnan, dün oynanan Osmanlıspor maçından önce yaptığı bir hareketle geceye damgasını vurdu. Yıldız oyuncu, karşılaşma öncesinde kendisini çağıran taraftarlara karşı kayıtsız kalarak tribünlere gitmedi. Deneyimli oyuncunun, taraftarlara karşı yaptığı bu hareket büyük tepkiye neden oldu.

  • İLK KEZ ÜST ÜSTE İKİ MAÇ YEDEK KALDI

  • Selçuk, Kayserispor maçından sonra Osmanlıspor deplasmanında da yedek kulübesinde oturdu. 7 sezonda Galatasaray'da 250'den fazla resmi maça çıkan Selçuk İnan, kariyerinde ilk kez üst üste iki hafta ilk 11'e girememiş oldu. 32 yaşındaki futbolcu, 2011-2012 sezonunda sarı-kırmızlı takıma transfer olmuş, sakatlık ve cezalı olmadığı durumlarda sürekli 11'de sahaya çıkmıştı.

Tudor ilk 11'i bozmadı

Geçen sezon kadro istikrarını bir türlü yakalamayan Galatasaray 6 gün içinde oynadığı ikinci maça da aynı ilk 11'le çıktı. Kayseri'ye 4 atan takımda değişikliğe gitmeyen Tudor, yine 4-1-4-1 sistemini tercih etti. Ön liberosu Tolga'yı sol açığa yakın oynatan Hırvat hoca Rodrigues'i sağ önde kullandı. Hücum hattında yine Gomis'i görevlendiren Hırvat teknik adam, sol bekte Linnes, sağ bekte ise yeni transfer Mariano'ya görev verdi.

Deplasman tribününe sığmadılar

Galatasaray taraftarı Osmanlı Stadı'nda kendilerine ayrılan 900 kişilik bölümü tamamen doldurdu. Ev sahibi tribünden de bilet alan 100'den fazla Galatasaray taraftarı Osmanlıspor'un kale arkasında toplandı ve deplasman tribünü ile karşılıklı olarak tezahürat yaptı. Geçtiğimiz hafta Kayserispor maçında ortaya konulan güzel futbol ve alınan farklı galibiyet, başkentteki sarı-kırmızlı taraftarların Osmanlıspor maçına da yoğun ilgi göstermesine neden oldu.

Cenk Ergün sırılsıklam

Maç öncesi zemini incelemeye çıkan Sportif Direktör Cenk Ergün kötü bir sürprizle karşılaştı. Ergün'ü görmeyen stat görevlileri su fıskiyelerini açınca Galatasaraylı idareci sırılsıklam oldu. Zemini kontrol etmek için futbolcular ile birlikte sahaya çıkan Galatasaray Sportif Direktörü Cenk Ergün, çok ıslanınca soyunma odasına gitmek zorunda kaldı. Ergün'ün sahada düştüğü durum, kendisinin de tribündeki taraftarların da gülüşmesine nedne oldu ve eğlenceli anlar yaşandı.

  • NDiaye eski takımına karşı ilk kez
  • Galatasaray'ın Osmanlıspor'dan transfer ettiği Senegalli futbolcu NDiaye, eski takımına karşı forma giydi. Yüksek maliyeti nedeniyle eleştirilere neden olan ancak ortaya koyduğu performansla göz dolduran 26 yaşındaki futbolcu 2015'ten bu yana formasını giydiği Başkent ekibine bu kez rakip oldu. Hazırlık kampını Osmanlıspor'la geçiren NDiaye'nin eski takımı ile ilgili, yeni teknik direktörü Tudor'a bilgi verdiği de kaydedildi.
Sahadaki 22 oyuncunun 14'ü yabancı

Futbol kamuoyunda son günlerde yabancı sayısı tartışma konusu olurken Galatasaray, dün geceki maçta 9 yabancı futbolcuyla sahaya çıkarken, ev sahibi Osmanlıspor'un ilk 11'inde ise 5 yabancı oyuncu yer aldı. Sarı-kırmızılılar, karşılaşmaya 2 Türk oyuncuyla başlarken, Osmanlıspor ise 6 Türk futbolcuyla sahaya çıktı.

#Galatasaray
#Tuudor
#Selçuk İnan
7 yıl önce