|

Atletizmde altın dönem

16. Dünya Atletizm Şampiyonası'nda birer altın ve gümüş madalya kazanan Türkiye, 12. sırada tamamladığı şampiyonada tarihinin en iyi derecesini yaptı

Yeni Şafak
04:00 - 15/08/2017 Salı
Güncelleme: 03:14 - 15/08/2017 Salı
Yeni Şafak
Spor
Spor

İngiltere'nin başkenti Londra'nın 10 gün boyunca ev sahipliği yaptığı Dünya Atletizm Şampiyonası'nda Türkiye ilkleri yaşadı. Erkekler 200 metrede Ramil Guliyev ile tarihindeki ilk altın madalyayı kazanan milli takım, ilk kez bir Dünya Şampiyonası'nda birden fazla madalya elde etti. Şampiyonaya 27 sporcuyla tarihinin en yüksek katılımını gerçekleştiren Türkiye, ilk defa yarıştığı erkekler 4x100 bayrak mücadelesinde finale kalmayı başardı. Kadınlar cirit atmada ilk kez finale kalan Eda Tuğsuz ise 5'inci oldu.

RAMİL GULİYEV TARİH YAZDI

Aslen Azerbaycanlı olan milli sporcu Ramil Guliyev, erkekler 200 metre finalinde 20.09'luk derecesiyle zirvede yer alarak Türkiye'ye Dünya Atletizm Şampiyonaları'ndaki ilk altın madalyasını kazandırdı. Yarışın favorisi Güney Afrikalı atlet Wayde van Niekerk'in önünde ilk sırayı alan milli atlet, bu dalda son 4 organizasyonun şampiyonu efsane Usain Bolt'un tahtına oturdu.

2013 yılından beri Türkiye adına uluslararası müsabakalarda boy gösteren Fenerbahçe'nin sporcusu Ramil Guliyev, en büyük başarısına Londra'da imza attı. Milli sporcu, geçen sene Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da düzenlenen Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda 200 metrede gümüş madalya kazanmıştı.

EN BAŞARILI ORGANİZASYON

16. Dünya Atletizm Şampiyonası öncesi bu alanda sadece bir gümüş ve bir bronz madalyası bulunan Türkiye, Yasmani Copello Escobar ile erkekler 400 metre engellide ikinci olup, ardından Ramil Guliyev ile erkekler 200 metrede şampiyonluğa ulaşarak tarihinin en başarılı organizasyonuna imza attı. Türkiye, Dünya Atletizm Şampiyonası'nın 2003 yılında Paris'te düzenlenen organizasyonunu, Süreyya Ayhan ile kadınlar 1500 metre kategorisinde gümüş, 2009 yılında Berlin'de düzenlenen organizasyonunu ise Karin Melis Mey ile kadınlar uzun atlamada bronz madalya ile tamamlamıştı. İlk defa bir Dünya Atletizm Şampiyonası'nda birden fazla madalya elde eden milli takım, erkekler 4x100 bayrak yarışı finalinde de 7. olarak bir ilki gerçekleştirdi. Böylece, Türkiye Milli Takımı, 7'si kadın 27 sporcuyla birer altın ve gümüş olmak üzere 2 madalyayla 12. sırada yer alarak Dünya Şampiyonaları'nda en iyi derecesini yaptı.

#Ramil Guliyev
#Ateletizm
#Olimpiyat
7 yıl önce