|

Atlı: Başpehlivanı kura belirler

653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Fatih Atlı, bu yıl da ikinci kez altın kemere uzanmak istediğini belirterek, "En büyük, en iddialı güreşçi şu anda kendimi görüyorum. İnşallah Allah kaza bela vermediği taktirde de bunu başaracağım" dedi. Atlı kuranın da büyük faktör olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
17:33 - 23/07/2015 Perşembe
Güncelleme: 17:46 - 23/07/2015 Perşembe
IHA

Kırkpınar'ın 'Son şampiyon' ünvanlı, altın kemerli Başpehlivanı Fatih Atlı, altın kemeri ikinci kez kazanarak memleketi Samsun Ladik'e götürmek istediğini söyledi. Atlı, hem psikolojik hem de fiziksel açıdan her yönden kendini hazır hissettiğini dile getirerek, "Çok iddialı geldik. En büyük, en iddialı güreşçi şu anda kendimi görüyorum" ifadelerini kullandı.



Altın kemerin ebedi sahibi olmak istediğini de belirten Atlı, "Geçen yıl aldıktan sonra buna iyice inandık. Allah kaza bela vermediği taktirde eğer bu yıl da ikinci kez altın kemeri alırsam, üçüncü yılın bizim için daha kolay olacağını düşünüyorum. Çünkü rakiplerimizi çok iyi analiz ettik. Bütün açıklarımızı, eksiklerimizi giderdik. Ustam Bayram Ertan bu konuda bize bütün tecrübelerini, hazırlıklarını döktü. İnşallah bizde en iyi şekilde uygulayıp, hedefimiz olan ikinci ve üçüncü kemere ulaşırız" şeklinde konuştu.



'Hem fiziksel hem de psikolojik olarak hazırım'

Atlı, geçtiğimiz yıl Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin ardından ara vermeden hazırlıklarına devam ettiğine de değinerek, "Geçen yıl 22 Haziran'dan itibaren biz 2015'in hazırlıklarına başladık. Sezonumuz Nisan ayı itibariyle başladı ve kazasız belasız bir sezon geçirdik. Grup olarak bu yıl çok iddialı geldik. Hedefimiz bu yıl buradan en az 4-5 tane madalya almak. Tabi ki benim şahsi hedefim, altın kemere ikinci kez uzanıp memleketime Samsun'a Ladik'e ikinci kez altın kemeri götürmek istiyorum. Bunun için şu anda fiziksel olarak, psikolojik olarak her yönden hazırım. İnşallah Cumartesi günü start alan güreşlerde tüm yarışmacı arkadaşlarıma başarılar diliyorum" diye konuştu.



'Şampiyonu kura çekimi belirleyecek'

Şampiyonluk yolunda kura çekimlerinin belirleyeceği olacağını vurgulayan altın kemerli Başpehlivan Fatih Atlı, "Rakip olarak geçen yıl final yaptığım İsmail Balaban var, Orhan Okulu var, Mehmet Yeşil var, Osman Aynur, Recep Kara, Şaban Yılmaz gibi bütün rakiplerimizle aşağı yukarı dengiz. Burada birinciyi ben kuraların belirleyeceğini düşünüyorum çünkü hava da çok sıcak olacak ve çok uzun maçlar yapan bir sonraki müsabakada düşüşe geçecektir. Bunun avantajı ve dezavantajı var. Burası tabi nasip, kısmet meselesi. Biz elimizden gelenin en iyisini yapacağız" şeklinde konuştu.



'Sıcak hava mutlaka etkiler'

Atlı, Edirne'nin mevsimine uyum sağlamak için antrenman yaptıklarını belirterek, "Biz çok yüksek rakımlardan geldik. Uyum sağlamak için birkaç gün erken geldik. Bugün ter antrenmanı yapacağız. Vücudumuzu Edirne sıcağına göre ayarlayacağız. Tabi ki bütün hazırlıklarımızı buraya göre yaptık. Form grafiğimizi buraya yükselttik. Ben şartlar eşit olduğu için bir olumsuzluk olacağını düşünmüyorum" dedi.



Ali Gürbüz'e geçmiş olsun mesajı

Ali Gürbüz'ün son yıllardaki en iddialı isim olduğuna değinen Atlı, "Onun güreşe gelmesi gerçekten yağlı güreşe çok heyecan, bir yenilik getirecek. Arkadaşıma buradan tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. 2016'da onunla görüşmek dileğiyle. Buradan sonsuz saygılarımı, sevgilerimi sunuyorum kardeşime" ifadelerini kullandı.

#Kırkpınar Yağlı Güreşleri
#Fatih Atlı
#Başpehlivan
#Kura
9 yıl önce