|

'Bizim çocuklar' Avrupa'yı salladı

Avrupa'nın önemli liglerinde forma giyen milli futbolcular bu hafta attıkları gollerle hem takımlarını galibiyete taşıdı hem de ülkemize büyük bir gurur yaşattı.

Yeni Şafak
10:17 - 19/03/2018 الإثنين
Güncelleme: 11:02 - 19/03/2018 الإثنين
Yeni Şafak
Hakan Çalhanoğlu, CEnk Tosun ve Enes Ünal, bu hafta fileleri havalandırdı.
Hakan Çalhanoğlu, CEnk Tosun ve Enes Ünal, bu hafta fileleri havalandırdı.

Bu hafta Avrupa futboluna Türk oyuncular damga vurdu. Premier Lig'de Cenk Tosun, La Liga'da Enes Ünal ve Serie A'da Hakan Çalhanoğlu attıkları gollerle adlarından söz ettirmeyi başardı.

Kar değil Cenk fırtınası

Premier Lig’de Everton, Stoke City’yi deplasmanda yoğun kar yağışı altında oynanan maçta 2-1 mağlup ederken Cenk Tosun mücadelede attığı 2 golle galibiyetin mimarı oldu.

Maçın adamı oldu

Cenk Tosun Everton'ın sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yapılan ankette taraftarlarca en çok oyu alarak maçın oyuncusu seçildi.

3 maçta 4 gol

Son üç haftadır gollerine devam eden milli futbolcu böylece Everton formasıyla 4. golüne ulaştı.



Çalhanoğlu San Siro'da ilk golünü attı
Serie A'da Milan forması giyen Hakan Çalhanoğlu, Chievo'ya karşı alınan 3-2'lik galibiyette önemli bir pay sahibi oldu. Karşılaşmanın 10. dakikasında takımını 1-0 öne geçiren golü kaydeden milli futbolcu, bu maçla birlikte ligdeki 3. golüne imza atmış oldu.


Enes 16 dakikada şov yaptı

Bir diğer milli futbolu Enes Ünal ise Atletico Madrid karşısında Villarreal’a galibiyeti getiren golleri kaydeden isim oldu. 74. dakikada oyuna dahil olan Enes, 82 ve 90+1. dakikada ağları sarsarak takımına 3 puanı getirdi. 20 yaşındaki Enes Ünal bu sezon La Liga'daki gol sayısını 6'ya çıkardı.

Haftanın 11'ine seçildi

Milli futbolcu, 16 dakikalık bu performansıyla La Liga’da haftanın 11’ine seçildi. Enes Ünal, Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi ile birlikte haftanın kadrosunun hücum hattını oluşturdu.






#Cenk Tosun
#Hakan Çalhanoğlu
٪d سنوات قبل