|

Azerbaycan'da Türk hakemler de ter dökecek

Bakü’de ilk kez düzenlenen 1. Avrupa Oyunları’nda Türkiye’yi cimnastik, karate, triatlon ve plaj futbolu branşlarından hakemler de ter dökecek. Oyunlarda Türkiye’yi temsil edecek hakemler, Avrupa Oyunları’nın, olimpiyatlar için de bir prova niteliği taşıdığı görüşünde.

Yeni Şafak
11:31 - 12/06/2015 Cuma
Güncelleme: 08:36 - 12/06/2015 Cuma
IHA
Spor
Spor

1. Avrupa Oyunları'nda görev alacak Türk hakemler Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın resmi internet sitesine konuştu. Cimnastik branşında müsabaka yönetecek Sevgi Sarı Çağı, 1. Avrupa Oyunları'nın olimpiyat oyunları için bir altyapı sağlayacak nitelik taşıdığını belirtirken, bu organizasyonun çok daha önce başlamış olması gerektiğinin altını çizdi. Organizasyondaki müsabakaları yönetmekten gurur duyduğunu dile getiren Çağı, “Ben 1. Avrupa Oyunları'nı, Akdeniz Oyunları'nın daha gelişmiş bir türevi olarak görüyorum. Böyle önemli bir organizasyonun düzenlenmesi için geç kalındığını düşünüyorum ama başlamış olması dahi çok güzel. Ne kadar çok yarışmaya katılırsak Türkiye'nin o kadar reklamını yapmış, o kadar çok başarı kazınmış olacağız.


Federasyon tarafından bu organizasyonda görevlendirilmek çok güzel bir şey. Elimizden geldiği kadar orada Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğim” şeklinde konuştu.



ÖZDEMİR: “BAKÜ'YE DEĞİL İSTANBUL'A GİDİYORMUŞUZ GİBİ”

Türkiye'yi hakem olarak oyunlarda karate branşında temsil edecek olan tek hakem Timur Özdemir ise 1. Avrupa Oyunları'nın olimpiyatlara az bir zaman kala düzenlenmesinin, aynı zamanda bir hazırlık niteliği taşıdığını belirtti. Organizasyonun çok başarılı olacağını kaydeden Özdemir, “Avrupa Oyunları'nın ilk defa yapılıyor olması önemli ama bizim için Bakü'de yapılıyor olması daha önemli ve çok güzel. Çünkü sporcularımız organizasyon kendi ülkemizde, kendi evimizde yapılıyormuş gibi hissetti. Ben de aynı şekilde sanki Bakü'ye değil İstanbul'a gidiyormuşum gibi. Dolayısıyla bu bizim başarımıza etki edecek bir avantajdır” dedi.



TOPALOĞLU: "AVRUPA OYUNLARININ YİNE BİR TÜRK DEVLETİNDE YAPILIYOR OLMASI MUTLULUK VERİCİ"

Dünyanın ilk kadın plaj futbolu hakemi Yeliz Topaloğlu da Avrupa Oyunları'nda Türkiye'yi temsil edecek. Topaloğlu, plaj futbolunun ilk kez böylesine önemli bir uluslararası organizasyonda yer almasından dolayı, 1. Avrupa Oyunları'nın kendi branşları için çok önemli olduğunu söyledi. Azerbaycan'da Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceklerini söyleyen Topaloğlu, “Keşke Avrupa Oyunları Türkiye'de yapılsa diyorum ama Türkiye zaten Akdeniz Oyunları gibi önemli organizasyonlar için rağbet gören bir ülke. İlk Avrupa Oyunları'nın da yine bir Türk devletinde yapılıyor olması bizim için mutluluk verici” dedi.


Bakü'de 12 - 28 Haziran tarihlerinde düzenlenecek 1. Avrupa Oyunları'nda jimnastik, karate, triotlan ve plaj futbolu olmak üzere 4 branştan 6 hakem Azerbaycan'da Türkiye'yi temsil edecek.

#1. avrupa oyunları
#bakü
#türk hakemler
9 yıl önce