|

Etiyopya'ya can 'suyu'

Türk yardım kuruluşlarından Ramazan ayı öncesinde Etiyopya'ya 5 bin çift ayakkabı dağıtımında bulunulduğu ve ayrıca bölgede su kuyusu açma projelerinin de sürdüğü bildirildi.

Yeni Şafak
14:19 - 15/06/2015 Pazartesi
Güncelleme: 14:28 - 15/06/2015 Pazartesi
AA

Yardımeli Derneği, Etiyopya'nın Halaba bölgesi'nde Ramazan öncesi yardım programı kapsamında ihtiyaç sahiplerine 5 bin çift ayakkabı dağıttı.



Dernek ayrıca ülkenin çeşitli bölgelerinde 2 bin 300 yetim çocuğu giyecek yardımı yaparken, 100 aileye de 1 aylık Ramazan kumanyası ulaştırdı.



Açıklamalarda bulunan Yardımeli Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Huriye Meral Değirmenci, "Daha önceki Etiyopya ziyaretlerinde gördükleri ayakkabısız çocukların kendilerini çok etkilediğini bu nedenle Avrupa'dan topladıkları yardımlarla 5 bin çift ayakkabıyı, Etiyopyalı ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını" ifade etti.



"Başkent Addis Ababa kırsalında yer alan Velkiti bölgesinde yetim çocuklara elbise yardımı yaptıklarını" anlatan Değirmenci, "Söz konusu çocukların ailelerine de maddi yardımda bulunduk ve çeşitli hediyeler verdik" dedi.



Değirmenci, "Etiyopya'daki muhtaç ailelere ramazan boyunca yardımlarının süreceğini" kaydederek, ayrıca "Etiyopya'da su kuyusu açma ve eğitime destek projelerinin devam ettiğini" sözlerine ekledi.



Öte yandan Yardımeli'nin dağıttığı ayakkabıları alınca büyük mutluluk yaşandığı gözlenen Etiyopyalı ihtiyaç sahipleri, derneğe ve Türkiye'ye teşekkür etti.




#Etiyopya
#Ramazan 2015
#yardım
9 yıl önce