|

Beşiktaş - Adana Demirspor: 1 - 2 maç özeti

A Haber ekranlarında canlı olarak Beşiktaş ile Adana Demirspor, Ziraat Türkiye Kupası F Grubu'nda yaptıkları maçla, yaklaşık 20 yıl sonra yeniden karşı karşıya geldi. Beşiktaş Adana Demirspor karşısında 2-1 mağlup oldu.

09:00 - 24/12/2014 Wednesday
Güncelleme: 16:33 - 24/12/2014 Wednesday
AA

Beşiktaş ile Adana Demirspor, Ziraat Türkiye Kupası F Grubu'nda yaptıkları maçla, yaklaşık 20 yıl sonra yeniden karşı karşıya geldi. 


Beşiktaş 1 - 2 Adana Demirspor 

 


Stat:
Yusuf Ziya Öniş

Hakemler: 
Suat Arslanboğa, Muhittin Gürses, Gökhan Memişoğlu

Beşiktaş: 
Cenk Gönen, Serdar Kurtuluş, Ersan Adem Gülüm, Atınç Nukan, İsmail Köybaşı (Dk. 78 Furkan Yaman), Hutchinson (Dk. 58 Sosa), Veli Kavlak, Gökhan Töre, Oğuzhan Özyakup, Kerim Koyunlu, Olcay Şahan (Dk. 58 Uğur Boral)

Adana Demirspor: 
Emre Selen, Cumali Bişi, Fazlı Kocabaş, Abdülkerim Bardakcı (Dk. 88 Yiğitcan Erdoğan), Ferhat Çökmüş, Alaattin Tosun (Tayfur Bingöl), Oğuz Han Aynaoğlu, Hakan Söyler, Umut Sözen (Dk. 71 Attamah), Timur Bayram Özgöz, Özgür Can Özcan

Goller: 
Dk. 14 Timur Bayram Özgöz, Dk. 59 Abdülkerim Bardakcı (Adana Demirspor), Dk. 70 Gökhan Töre (Beşiktaş)

Sarı kartlar:
Dk. 21 Hakan Söyler, Dk. 28 Abdülkerim Bardakcı, Dk. 79 Ferhat Çökmüş (Adana Demirspor)

Ziraat Türkiye Kupası F Grubu'ndaki 3. hafta mücadelesinde PTT 1. Lig temsilcisi Adana Demirspor deplasmanda Beşiktaş'ı 2-1 yendi.


1. dakikada Oğuzhan Özyakup'un pasıyla ceza alanının sağında topla buluşan Gökhan Töre'nin müsait durumdaki vuruşunda top üstten auta çıktı.


4. dakikada Oğuzhan Özyakup'un kullandığı serbest atışta, kale direğine yakın bölgede iyi yükselen Ersan Adem'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta gitti.


14. dakikada Adana Demirspor 1-0 öne geçti. Oğuz Han Aynaoğlu topu ceza alanının solunda hareketlenen Timur Bayram Özgöz'e çıkardı. Bu futbolcunun kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunda top, öne doğru çıkan kalecinin üzerinden filelere gitti: 0-1


23. dakikada Veli Kavlak'ın ceza alanının dışından sert vuruşunda kaleci Emre Selen topu kornere çeldi.


39. dakikada Beşiktaş'ta Olcay Şahan'ın ceza alanı solundan sert şutunda top kaleci Emre Selen'den döndü. Dönen topa da sahip olan siyah-beyazlı ekip pozisyonun devamındaki ataktan yararlanamadı.


59. dakikada Adana Demirspor farkı 2'ye çıkardı. Timur Bayram Özgöz'ün soldan kullandığı korner atışında ceza alanı içinde boş kalan Abdülkerim Bardakcı kafa vuruşuyla topu filelere gönderdi: 0-2


70. dakikada ceza alanı önünde Oğuzhan Özyakup ile paslaşan Gökhan Töre Beşiktaş'ın ilk golünü attı. Oğuzhan'ın ceza alanı içine ortasında, gelişine yarım vole vuran Gökhan topu filelere gönderdi: 1-2


72. dakikada Serdar Kurtuluş'un ceza alanının sağ çaprazından sert şutunda kaleci Emre topu parmaklarının ucuyla kale direğinin üzerinden kornere çeldi.


83. dakikada Sosa'nın sağdan kullandığı korner atışında Ersan Adem Gülüm'ün kafa vuruşunda top kaleci Emre'de kaldı.


Hakem Arslanboğa'nın 5 uzatma dakikası verdiği mücadelede, kalan bölümde başka gol olmayınca karşılaşmayı Adana temsilcisi 2-1 kazandı.



İki takım, o zamanki adıyla Birinci Lig'in 1994-1995 sezonunda, 11 Şubat 1995'te Adana'da yapılan ve siyah-beyazlıların 1-0 kazandığı mücadelenin ardından 19 sezon sonra kupa mücadelesine çıktılar. 


Beşiktaş'ın maç kadrosunda, kaleci Tolga Zengin ve Cenk Tosun'un yanı sıra sakatlıkları bulunan Demba Ba, Necip Uysal, Ramon Motta, Mustafa Pektemek ve Tomas Sivok yer almadı. 


Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, kupa mücadelesinde, ligde en son 11. haftada Kardemir Karabükspor'u 2-1 yendikleri maçta kaleyi koruyan Cenk Gönen'e şans verdi. Siyah-beyazlı takımın yedek kalecisi ise genç file bekçisi Emre Metin oldu.


Bilic, ligde Akhisar Belediyespor ile yaptıkları son maçın 11'inde 4 değişiklik yaparak takımını kupa mücadelesinde sahaya sürdü. Tolga Zengin ve Cenk Tosun 18 kişilik maç kadrosunda bulunazken Sosa ve Franco da yedekler arasında yer aldı. 


 
Tribünlerde centinmenlik havası


Beşiktaşlı taraftarlar karşılaşma öncesi yaptıkları tezahüratlarla statta rakip takım taraftarları arasında centilmenlik havası oluşturdu. 


Beşiktaşlı ve Adana Demirsporlu futbolcuları beraber tribüne çağıran siyah-beyazlılar daha sonra sırasıyla rakip taraftara yönelik "Hoş geldiniz" ve "Burası sizlere deplasman değil" şeklinde tempo tuttu. 

Beşiktaş taraftarlarının jestine alkışlarla karşılık veren Adana Demirsporlu taraftarlar, "Helal olsun size" şeklinde tezahürat yaptı. 


Kadroların okunduğu anonsta da Adana Demirspor'a yönelik, "Deplasmana değil evinize geldiniz" denildi. 


Konuk takımın taraftarları da Beşiktaş'ın kadrosu okunurken rakibi alkışladı. 

Beşiktaşlı futbolcular maç başlamadan önce Adana Demirsporlu taraftarların sevgi gösterileri nedeniyle rakip takım tribününe doğru gitti ve konuk takım seyircisini selamladı. 


Kağıt bilet satıldı


Passolig ve kombine kartların geçerli olmadığı Yusuf Ziya Öniş Stadı'ndaki mücadele için kağıt bilet satıldı. Biletler, saat 09.00'dan başlayarak, kapalı tribün için 20, kale arkası tribün için de 10 liradan satıldı.


5 bin seyirci kapasitesine sahip stadın büyük bölümünün dolduğu görüldü.
#Futbol
#Ziraat Türkiye Kupası
#Beşiktaş
#Adana Demirspor
#F Grubu
#notlar
9 years ago