|

Beşiktaş formasında tartışma çıkartan detay

Beşiktaş'ın 2016-2017 sezonunda giyeceği formalar satışa sunuldu. Siyah-beyazlı formalarda Türk bayrağı için opsiyon sunulması tepkilere neden oldu. Gelen tepkiler üzerine kulüp bir açıklama yayınladı.

Yeni Şafak
11:01 - 16/06/2016 Perşembe
Güncelleme: 13:19 - 16/06/2016 Perşembe
Yeni Şafak
Yeni sezon için tanıtılan formalarda Türk bayrağı bulunurken, yapılan açıklamada formalarda bayrak bulunmadığının söylenmesi tepkilere neden oldu.
Yeni sezon için tanıtılan formalarda Türk bayrağı bulunurken, yapılan açıklamada formalarda bayrak bulunmadığının söylenmesi tepkilere neden oldu.

Beşiktaş'ın yeni sezon formaları, Siyah beyaz parçalı, beyaz üzeri siyah boyuna çizgili ve kırmızı forma olmak üzere 3 çeşit olan tasarlandı ve satışa çıktı. Ancak satışa çıkan formalarda Türk bayrağı için opsiyon sunulması büyük tepkilere neden oldu.




Kartal Yuvası'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, 'Talep edenlere Türk bayrağı arması bedelsiz olarak temin edilecek ve bedelsiz olarak baskısı yapılacaktır' denildi. Bu açıklama sosyal medyada büyük yankı uyandırırken, siyah-beyazlı taraftarlar yorumlarıyla tepki gösterdi.




Beşiktaş'tan açıklama

Siyah-beyazlı kulüp konuyla ilgili resmi sitesinden bir açıklama yayınladı.



Kulüpten yapılan açıklama şu şekilde;



  • "2016-17 sezonu adidas Beşiktaş formalarımız ile ilgili bilgi eksikliğinden kaynaklanan çeşitli yorumların internet ortamında yer aldığını görmekteyiz.
  • Forma tasarım, sipariş ve üretim süreçleri, uzun bir zamana yayılacak şekilde düzenlenmekte olup, 2016-17 sezonu formalarımız ile ilgili de sponsorumuz adidas ile 2015 yılından başlayan yoğun bir çalışma yapılmıştır.
  • 2016-17 sezonu formalarımızın teslim edilen ilk partisi, 2015-16 sezonu şampiyonluğumuzun henüz belli olmadığı Mayıs ayından önce Mart - Nisan aylarında üretilmiş olup, Türk bayrağı eklemesi yapılamamıştır.
  • Şampiyonluğumuzun belli olmasını takip eden diğer parti üretimler ise, Türk bayrağı formamıza eklenmiş olarak üretilecektir.
  • Satışa sunulan ilk parti üretimlerdeki Türk bayağı eksikliği, Kartal Yuvası mağazalarımız tarafından talep edilmesi durumunda ücretsiz olarak giderilecektir."





















#Beşiktaş
#Kartal Yuvası
8 yıl önce