|

Beşiktaş ve Başakşehir'in UEFA Avrupa Ligi maçları neden yayınlanamıyor?

Ülkemizi UEFA Avrupa Ligi'nde temsil edecek olan takımlarımızdan Beşiktaş ve Başakşehir, bu akşam play-off'a kalma mücadelesi verecekler. Ancak iki takımımızın maçları an itibarıyla ülkemizde yayın yapan hiçbir kanaldan yayınlanmayacak. Peki futbolseverlerin merakla beklediği rövanş karşılaşmaları neden Türkiye'de yayın yapan kanallar tarafından izlettirilemecek? Konunun arkasında yatan gerçek Avrupa Ligi karşılaşmaları için istenen yayın ücreti.

Yeni Şafak
15:45 - 16/08/2018 Perşembe
Güncelleme: 16:31 - 16/08/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Beşiktaş ve Başakşehir'in Avrupa'daki maçları istenen yüksek ücret sebebiyle yayınlanamıyor.
Beşiktaş ve Başakşehir'in Avrupa'daki maçları istenen yüksek ücret sebebiyle yayınlanamıyor.

Beşiktaş'ın Avusturya ekibi LASK Linz ve Başakşehir'in Burnley ile oynayacağı UEFA Avrupa Ligi Eleme Turu maçları an itibarıyla Türkiye'deki hiçbir TV kanalından yayınlanamayacak. Bunun arkasında yatan sebep ise istenen yayın ücreti.

Konuyla ilgili Lig Radyo Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ayan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada akşam oynanacak maçlar için istenen parayı duyurdu ve zor bir ihtimal de olsa 1 mücadelenin yayının olabileceğini aktardı.

İşte Mehmet Ayan'ın yayınlanamayan maçlarla ilgili istihbaratı;
  • TRT'deki arkadaşlarımdan değil ama yakın çevrelerinden öğrendiğim kadarıyla TRT'den iki UEFA Avrupa Ligi maçının naklen yayını için talep edilen fiyat toplam 240.000 Euro'ymuş, haklı olarak pahalı gelmiş TRT'ye. Yine de bir son dakika gelişmesi ile en azından biri verilebilirmiş.


LASK Linz-Beşiktaş maçı ve Burnley-Başakşehir maçının 3 boyutlu canlı anlatımı için;

#Beşiktaş
#Başakşehir
#UEFA Avrupa Ligi
6 yıl önce