|

Beşiktaş-Yeni Malatyaspor: 2-1

Süper Lig'in 5. haftasında Beşiktaş, Vodafone Park'ta Yeni Malatyaspor'u 2-1 mağlup etti. Siyah beyazlıların golleri Pepe ve Babel'den gelirken konuk ekibin tek golünü Guilherme attı.

Yeni Şafak
21:54 - 15/09/2018 Cumartesi
Güncelleme: 22:21 - 15/09/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Beşiktaş, 2 hafta aradan sonra ligde kazanmayı başardı.
Beşiktaş, 2 hafta aradan sonra ligde kazanmayı başardı.

Süper Lig'deki son 2 maçında 1 puan alabilen Beşiktaş, Evkur Yeni Malatyaspor'u 2-1 yenerek 2 maç aradan sonra kazanmayı başardı.

Maçtan dakikalar;

16. dakikada Caner’in pasında ceza sahası içinde topla buluşan Quaresma’nın ortasında Mina, meşin yuvarlağı son anda kornere gönderdi.

21. dakikada serbest vuruşu kullanan Quaresma, topu ceza sahası dışındaki Ljajic’e yolladı. Sırp futbolcunun gelişine yaptığı vuruş direğin dibinden dışarıya çıktı.

35. dakikada Quaresma’nın kullandığı köşe vuruşunda savunmanın arasından iyi yükselen Gökhan Gönül’ün kafasında top üstten auta gitti.

42. dakikada ceza sahası içinde Ljajic ile verkaç yapan Quaresma’nın şutunda kaleci Ertaç topu çeldi, ceza sahası içine düşen meşin yuvarlağı defans uzaklaştırdı.

2. yarıda Lens - Babel değişikliğiyle başlayan Beşiktaş baskısını artırıp golü de buldu. 52. dakikada kullanılan kornerde bu sezonun golzü ismi Pepe sahneye çıktı ve takımını öne geçiren isim oldu. Kariyerinin en golcü sezonunu yaşayan Portekizli yıldız, 9. maçındaki 5. golüne imza attı. Ligde ise 3. golüne ulaşan Pepe ligde Vodafone Park'ta oynanan 3 maçta da gol atmış oldu.

Medel derbide cezalı duruma düştü
  • Golden sonra biraz daha atağa çıkan Malatyaspor pozisyon bulmaya başladı. Ancak Karius iki pozisyonda başarılıydı. 74.dakikada siyah beyazlılar 10 kişi kaldı. Medel 2. srıa kartını görerek takımını 10 kişi bıraktı. Şilili isim, Fenerbahçe derbisinde de cezalı duruma düşmüş oldu.

10 kişi kalan Beşiktaş 81. dakikada farkı ikiye çıkardı. Negredo'nun Mina'dan sıyrılıp içeri çevirdiği topu Babel boş kaleuye gönderdi ve takımını rahatlatan isim oldu.

88. dakikada konuk takım farkı bire indiren golü attı. Boutaib'in vuruşunda Karius başarılıydı. Dönen topta Aleksic, kaleci ve defansı çalımladı vurdu, çizgiden Caner çıkardı ama Guilherme'ye çarpan top ağlara gitti ve fark bire indi.

Kalan bölümde siyah beyazlılar üstünlüğü korudu ve karşılaşmyı 2-1 kazanmayı başardı. 2 maç aradan sonra kazanan Beşiktaş puanını 10'a çıkarırken, üstüste 2. kez kaybeden Malatyaspor ise 7 puanda kaldı.



#Beşiktaş
#Yeni Malatyaspor
#Süper Lig
6 yıl önce